TRT Spor’daki Spor Stüdyosu isimli programda skandal bir konuşma canlı yayına yansıdı. Sosyal medyada büyük ses getiren “cinsel içerikli” konuşmaların ardından TRT, personelin açığa alındığını kamuoyuna duyurdu.

TRT Spor ekranları, bir skandala ev sahipliği yaptı. EURO 2024 maçlarının yorumlandığı “Spor Stüdyosu” programında canlı yayına bağlanan Erbatur Ergenekon ve Ceyla Büyükuzun konuşurken kamera arkasındaki “cinsel içerikli” ifadeler yayına yansıdı.
Yayın esnasında kim olduğu belli olmayan birilerinin kullandığı “Otele yerleşelim gece ikiye kadar pompa” ifadesi üzerine acilen yayın kesildi.
Yayının kesilmesi üzerine ne yapacağını şaşıran TRT Spor sunucusu “Canlı yayın bazen böyle aksaklıklar yaşanabilir” dedi.
Canlı yayında TRT'yi utandıran konuşmalar! 'Otelde ikiye kadar pompa'https://t.co/LHr6cMn82S pic.twitter.com/XLJV8VqGnw
— Halk TV (@halktvcomtr) June 30, 2024
TRT Spor olay hakkında bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada konuşmaları ekrana yansıyan personelin görevine son verildiği duyuruldu:
“TRT Spor kanalımızda canlı yayınlanan “Spor Stüdyosu” programında kabulü mümkün olmayan bazı konuşmalar yayına yansımıştır. Olayda sorumluluğu olanların tespiti ve gerekli cezanın belirlenmesi için hızlıca bir soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma tamamlanana kadar ilgili personel açığa alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
![]()
Türkiye-ABD maçında “meme” krizi
Filenin Sultanları, Voleybol Milletler Ligi’nin ikinci haftasının son maçında ABD’yi 21-25, 25-20, 25-21, 12-25, 15-12 setlerle 3-2 mağlup etmişti.
Karşılaşmaya ise “meme krizi” damga vurnuştu. TRT Spor’da yayınlanan maç sonrası sevinen taraftarlar da ekrana gelmişti. O sırada Türkiye’yi destekleyen bir kadın kıyafetinin azizliğine uğramıştı. Talihsiz bir durum yaşayan taraftar, sosyal medyanın ana gündem maddesi olmuştu.
TRT, yaşanan kazanın ekrana yansımasıyla ilgili topu ABD’li yayıncı kuruluşa atmıştı.