Günaydın! Salı sabahından herkese merhaba. Ben Özge Elvan. Medyascope’un podcast’i Güne Başlarken’de, günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.
“Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, TBMM Genel Kurulu’nda 14 saatin ardından kabul edildi. AKP milletvekillerinin verdiği yeni önerge doğrultusunda kabul edilen kanun teklifinin 14. maddesinde hayvan bakımevlerinin kurulması, rehabilitasyon işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve sahipsiz hayvanlara sahiplendirilinceye kadar bakılması amacıyla yapılan harcamaların yüzde 40’nın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca karşılanacak.
2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan Erkek Okçuluk Milli Takımı, üçüncülük maçında Çin’i yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde, işçilerin sendika ve toplu iş sözleşmesi hakkı ile ilgili açıklama yapacak.
İstanbul Tabip Odası, “Bebek ve çocuklara hacamat” konusunda basın açıklaması yapacak.
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti genel merkezinde güncel gelişmelerle ilgili basın açıklaması yapacak.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, eğitim sendikaları ile Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak
Komada 10 yıl süren yaşam mücadelesini kaybeden ünlü oyuncu ve sunucu Kenan Işık için Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlenecek.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda Savunma Bakanı Prabowo Subianto ile görüşecek.
DEM Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nca, “çektikleri halayla terör örgütü propagandası yaptıkları” gerekçesiyle yapılan tutuklamalara ve Diyarbakır’da caddedeki Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine tepki amacıyla basın açıklaması yapılacak.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.