Pokemon’da Misty ve Jessie’yi seslendiren sanatçı Rachael Lillis hayatını kaybetti

Pokémon animesinde Misty ve Jessie karakterlerine hayat veren ünlü seslendirme sanatçısı Rachael Lillis (46) meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Rachael Lillis’in ölümünü, seride Ash Ketchum’u seslendiren Veronica Taylor duyurdu: “Rachel olağanüstü bir yetenekti, konuşurken ya da şarkı söylerken sesiyle parlayan bir ışıktı.”

Rachael Lillis kimdir?

1978’de ABD’nin New York şehrinde doğan Lillis, seslendirme sanatçısı olmadan önce üniversitede opera eğitimi aldı.

1997 ile 2015 arasında Pokemon’un 423 bölümünde seslendirme yaptı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Lillis, 2019 yapımı Detective Pikachu filminde de Jigglypuff’ı seslendirmişti.

Kaynak: BBC