Orman yangınları: AFAD, 6 ilçede bazı mahalleleri afet bölgesi ilan etti

İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla başta olmak üzere sekiz ilde meydana gelen yangınlarla ilgili açıklama yayımlayan AFAD, altı ilçedeki bazı mahalleleri afet bölgesi ilan etti. Açıklamaya göre İzmir ve Aydın’daki yangından etkilenen mahallelerde konut ve işyerleri yananlara nakdi yardım yapılacak.

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor. İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Bolu, Uşak, Karabük, Çankırı’da büyük orman yangınları çıktı. Pek çok yurttaş bu yangınlardan etkilendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da 14-20 Ağustos arasında sekiz ilde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamaya göre altı ilçelerdeki bazı mahalleleri afet bölgesi ilan etti.

Afet bölgesi ilan edilenler şöyle:

İzmir

Bayındır: Yeşilova mahallesi,

Bayraklı: Doğançay, Körfez ve Onur mahalleleri,

Karşıyaka: Latife Hanım ve Sancaklı mahalleleri,

Tire: Çayırlı mahallesi

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Aydın

Bozdoğan: Hışımlar ve Örmepınar mahalleleri,

Didim: Hisar mahallesi.

AFAD, sekiz ilde yangından etkilenen 5 bin 381 vatandaşın tedbir amacıyla güvenli alanlara tahliye edildiğini bildirdi.

Başkanlığın açıklamasına göre İzmir ve Aydın’da yangından etkilenen mahallelerdeki hak sahiplerine yönelik çalışmalara başlandı. Yangından etkilenen konut ve işyeri sahipleri AFAD İl Müdürlüğü’ne başvuracak. Bu zararların tespitinin ardından da AFAD tarafından nakdi yardım yapılacak.