Ayhan Bora Kaplan’ın avukatı: “Taraf aldıkları Bora Kaplan değil, ‘suç işleri bakanı’ dedikleri kişi”

Ayhan Bora Kaplan’ın 18’i tutuklu 61 sanıklı suç örgütü davasının bugünkü celsesi sona erdi. Kaplan’ın avukatı Rıdvan Şahin, gizli tanık Serdar Sertçelik ve dönemin polis şefleri arasındaki diyaloglara atıfta bulunarak, “Taraf gördükleri Bora Kaplan değil, ‘suç işleri bakanı’ dedikleri kişi. Demek ki ona güçleri yetmiyor, Bora’ya yetiyor” dedi. Duruşma 16 Eylül Pazartesi saat 09:00’da devam edecek.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının ikinci duruşması, Ankara Sincan Cezaevi’nde devam etti. Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın başlangıcında Mahkeme Başkanı ve Avukat Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu arasında tartışma yaşandı. Mahkeme Başkanı, duruşma aralarında avukatlarla sanıkların yakın temas kurduğunu belirterek, tutuklu Barış Kurt’un avukatı Kocaoğlu’nu duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle salondan çıkardı.

Mahkemede yaşanan gerginlikten sonra sanıkların ve avukatların savunmalarına geçildi.

Mahfuz Tatar cinayetini işleyen Semih Arslan’ı öldürmekle suçlanan Sercan Keleş, suçlamayı kabul etmeyip aksine Arslan’ın intihar ettiğini öne sürdü. Arslan’ın Tatar’ı ayaklarından vurduğunu ancak pişman olduğunu belirten Keleş, “İntihar edeceğini söyledi ama anlamadım. En büyük hatam uyuşturucu alıp sızmamdır, sızıp kalmasam onunla konuşsam belki böyle olmazdı” dedi.

“Çöpleri karıştırmak”

Ayhan Bora Kaplan’ın avukatlarından Rıdvan Şahin, geçmişte kovuşturmaya yer olmadığına dair karar (KYOK ) verilen dosyalarla bu davanın açılmasını “çöpleri karıştırmak” gibi tarif ederek soruşturmayı yapan polislere ve savcıya tepki gösterdi.

“Güçleri ‘suç işleri bakanı’ dedikleri kişiye yetmiyor, Bora’ya yetiyor”

Şahin, Altan Tozar’ın yaralanmasını basit bir olay olarak nitelendirip, ABK soruşturmasının bu olayla ilgili başladığını belirterek operasyonları kumpas olarak değerlendirdi. Soruşturmanın ilk savcısı Mustafa Kaya’nın Kaplan operasyonunu gerçekleştiren polis şefleriyle yazışmalarını gösteren Şahin, “Polislerin dosyasının birleştirilmesi talebimizin nedeni, bütün deliller onların elinden çıktı” dedi. Ayrıca, gizli tanık Serdar Sertçelik ve dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Yardımcısı Şevket Demircan ile olan diyalogları hatırlatarak, “Taraf gördükleri Bora Kaplan değil, ‘suç işleri bakanı’ dedikleri kişi. Demek ki ona güçleri yetmiyor, Bora’ya yetiyor” şeklinde konuştu.

Ayhan Bora Kaplan’a yöneltilen suçlamalar hakkında, “Roma’yı da Bora Kaplan yaktı” diyen Şahin, soruşturma savcısının tanık olarak dinlenmesi talep etti. 

Duruşma, 16 Eylül Pazartesi saat 09:00’da devam edecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.