İPA Başkanı Buğra Gökce, Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin çarpıcı veriler paylaştı. Gökce, Türkiye’de yoksulluğun giderek yaygınlaştığını ve derinleştiğini vurguladı. Gökce, özellikle temel ihtiyaçların karşılanmasında halkın büyük zorluklar çektiğini belirtti.
İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine atıfta bulunarak, her beş kişiden birinin evinin ısınma ihtiyacını karşılayamadığını söyledi. Gökce halkın yüzde 36,2’sinin iki günde bir et, tavuk veya balık içeren bir yemek masrafını karşılayamadığını belirtti. Medyan gelirin yüzde 60’ının altında kalan 16 milyon 960 bin vatandaşın ise yüzde 67,5’inin bu temel gıda masrafını karşılayacak durumu olmadığını ekledi.
Gökce, nüfusun yüzde 19,5’inin evin ısınma ihtiyacını karşılayamadığını ve bu oranın düşük gelir gruplarında yüzde 43,2’ye çıktığını belirtti.
Ayrıca, verilere göre halkın yüzde 58,8’i evden uzakta bir hafta tatil yapma masrafını karşılayamıyor.
“Türkiye Yokluk İçinde Yaşamayı Hak Etmiyor”
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Gökce, Türkiye’de ekonomik sıkıntıların halkın günlük yaşamını ciddi şekilde etkilediğini vurgulayarak, “Türkiye yokluk ve yoksulluk içinde yaşamayı hak etmiyor” diyerek açıklamasını sonlandırdı.