Tülay Hatimoğulları’ndan “kayyum” tepkisi: “Başka kentler hedef olmasın diye beraber olma zamanı”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Ahmet Özer’in tutuklanmasına ve Esenyurt’a kayyum atanmasına tepki gösterdi. Hatimoğulları, “Yarın Büyükşehir Belediyesi’ni hedeflemesinler diye, yarın Anadolu’nun Türkiye’nin başka bir kentini hedeflemesinler diye tek vücut olma zamanıdır. Bir olma zamanıdır, beraber olma zamanıdır” dedi.

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanarak yerine kayyum atanmasının ardından Esenyurt’ta bir araya gelen CHP ve DEM Parti yetkilileri, kayyum kararını sert bir dille eleştirdi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bu kayyum halkın iradesine darbedir” dedi. Hatimoğulları tüm herkesin bir arada durması gerektiğini belirtti. Ayrıca Hatimoğulları, “Yarın Büyükşehir Belediyesi’ni hedeflemesinler diye, yarın Anadolu’nun Türkiye’nin başka bir kentini hedeflemesinler diye tek vücut olma zamanıdır. Bir olma zamanıdır, beraber olma zamanıdır” diye konuştu.

https://twitter.com/medyascope/status/1851966829591241140

Özer’in gözaltına alınarak tutuklanması ve yerine kayyum atanması, siyasetin gündemine damgasını vurdu. Kararın ardından CHP ve DEM Parti temsilcileri Esenyurt’ta toplandı ve duruma tepki gösterdi. Hatimoğulları, kayyum atamalarının halk iradesini yok saydığını belirtti:

“Bugün Ahmet Özer başkana yapılan Esenyurt halkının iradesine yapılmıştır. Bu makam halkın iradesidir, sandık halkın iradesidir.”

https://twitter.com/medyascope/status/1851967866305658895

Hatimoğulları: “Bu bir darbe rejimidir”

Hatimoğulları, Esenyurt’taki operasyonu “darbe rejimi” olarak nitelendirdi. Eş Genel Başkan, kayyum atamalarının halkın seçme ve seçilme hakkını elinden aldığını söyledi.

Tülay Hatimoğulları, “İlk olarak Ahmet Özer, Esenyurt halkının oylarıyla seçilerek o makama gelmiştir. Bu yüzden makama herkes saygı gösterecektir” dedi. Hatimoğulları, Esenyurt’ta yaşayan herkesin bu operasyonla yok sayıldığını vurguladı.

Hatimoğulları, kayyum atamasının sadece demokrasiye değil, Esenyurt halkının yerel yönetim üzerindeki haklarına da darbe vurduğunu öne sürdü. Daha sonra Hatimoğulları, “Kayyumlar, Esenyurt’un kaynaklarını rant kapısı olarak gören anlayışla atandı” dedi. Hatimoğulları, kayyum yönetimlerinin belediyelerin kaynaklarını yandaşlara peşkeş çekme amacı taşıdığını söyledi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

https://twitter.com/medyascope/status/1851967701649908223

Tülay Hatimoğulları, Esenyurt Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük belediyelerinden biri olduğunu belirtti. Hatimoğulları, kayyum atanmasının sadece Esenyurt’a değil, Türkiye genelinde demokrasinin asgari koşullarına da darbe olduğunu söyledi:

“Bu operasyon sadece Esenyurt için değil, tüm Türkiye için tehlike sinyali. Yarın daha büyük şehirler de benzer operasyonlarla karşı karşıya kalacaktır.”

Tülay Hatimoğulları, Esenyurt Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından duyarlı tüm yurttaşları birlikte hareket etmeye çağırarak, “Adalet ve demokrasi için mücadelemize devam edeceğiz. Bu halkın hakkıdır ve Esenyurt’un iradesini savunmaya devam edeceğiz” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

https://twitter.com/medyascope/status/1851963628041208089