İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AKUT kurucularından Nasuh Mahruki hakkında sosyal medya paylaşımları sebebiyle soruşturma başlattı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, sosyal medya paylaşımlarında kullandığı sözler nedeniyle Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kurucularından Nasuh Mahruki hakkında “yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “yargı organlarını alenen aşağılama” suçlarından soruşturma başlattı.
Başsavcılık başlattığı soruşturma kapsamında, Mahruki’nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar incelenmeye başladı. Mahruki, bu açıklamaları nedeniyle kamuoyunu yanlış bilgilendirmek ve yargıya yönelik olumsuz algı yaratmakla suçlanıyor.
Ne oldu?
Mahruki, 12 Kasım akşamı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alınacağını duyurdu. Paylaşımında, “Değerli Dostlar, bu akşam bir grup arkadaşımla bir kebapçıda yemekteyiz. Evime sivil kıyafetli 7-8 polis olduğunu söyleyen ekip gelmiş ve beni almaya geldiklerini iletmişler. Şimdi restorandan çıkıp evime gidiyorum” dedi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Mahruki, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) elektronik oylamaya geçeceğine dair çıkan haberlere ilişkin eleştirilerini dile getirdiği bir paylaşımı nedeniyle hakkında işlem başlatıldığını düşündüğünü belirtti.