28 Mart’tan bu yana maaş ve üç aylık yemek ücretlerini alamayan KRT emekçileri, direnişlerini 12 gündür sürdürüyor. DİSK Basın-İş, işverenle ilk görüşmenin yarın (16 Haziran) olacağını duyurdu.
KRT (Kültür Radyo Televizyon) çalışanları, maaşların ödenmemesi, ağır iş yükü, olumsuz çalışma koşulları ve yemek ücretlerinin karşılanmaması gerekçesiyle iş bırakarak kurum içinde başlattıkları direnişi sürdürüyor.
Bayram boyunca televizyonun ofisinde direnişi sürdüren basın emekçileri, kamera arkasında oldukları kadar ekranın görünmeyen yüzünde de hakları için mücadele ediyor.
DİSK Basın-İş: İşverenle ilk görüşme 16 Haziran’da
Direnişe destek veren DİSK Basın-İş Sendikası, işveren Fırat Bozfırat ile yapılacak ilk görüşmenin 16 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleşeceğini duyurdu. Sendika, kamuoyuna ve tüm basın emekçilerine çağrıda bulunarak sürecin takip edilmesini istedi.
Sendikadan yapılan açıklamada, “KRT TV emekçilerinin gasp edilen hakları için verdikleri bu mücadele sadece bir işyeri meselesi değil, basın sektöründeki genel güvencesizlik ortamına karşı ortak bir duruş çağrısıdır” ifadelerine yer verildi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Gazeteciler, görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmasını beklerken, talepler karşılanana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı.
KRT DİRENİŞİ 12. GÜNÜNDE!
— DİSK Basın-İş (@diskbasinis) June 15, 2025
İş insanı Fırat Bozfırat’ın sahibi olduğu KRT’de 28 Mart’tan bu yana maaşların ve yemek ücretlerinin yatırılmamasına karşı KRT çalışanlarının 4 Haziran’da başlattığı nöbet 12. gününde devam ediyor.
4 Haziran itibarıyla İş Kanunu Madde 34 kapsamında… pic.twitter.com/GUK97hO0nw