Sosyal medya fenomeni Danla Bilic’i ölümle tehdit eden ve Eyüpsultan’daki bir spor kulübünün içindeki restoranda darp eden eski sevgilisi Berk Çetin hakkında “kadına karşı basit yaralama” suçlamasıyla 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
Sosyal medya fenomeni Danla Bilic, bir dönem birlikte olduğu ve daha sonra ayrıldığı Berk Çetin tarafından şiddete maruz kaldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Danla Bilic’in karakola gelerek Berk Çetin’in daha önce kendisini darp ettiğini belirttiği, bu konuda yürütülen ayrı bir soruşturma yürütüldüğü aktarıldı.
DHA’nın haberine göre savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Berk Çetin’in ifadesine de yer verildi.
Çetin ifadesinde, olay günü anlık bir sinirle Bilic’i ittiğini, ancak kendisine yumruk atmadığını söyledi. Olay yeri kamera görüntülerinin incelenmesinin üzerine ise Çetin, Bilic’in kafasına ve yüzüne vurduğunu itiraf etti.
Ayrıca iddianamede, Çetin’in Bilic’i darp etmek suretiyle yaralamasına sebebiyet verdiği, söz konusu suçun uzlaştırma kapsamında bulunması nedeniyle uzlaştırma girişiminde bulunulduğu fakat uzlaşmanın olumsuz sonuçlandığı belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Çetin’in “kadına karşı basit yaralama” suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.
Ne oldu?
Instagram hesabından açıklama yapan Damla Bilic, Çetin tarafından aylardır tehdit edildiğini yazdı. Çetin hakkında uzaklaştırma kararı aldığını ancak Çetin’in bu karara uymadığını belirten Bilic’in açıklaması şöyle:
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
“Ocak ayında sona eren ilişkim sonrası eski erkek arkadaşım B.Ç. tarafından sistematik şekilde ısrarlı takibe, tacize ve darba maruz kalmaktayım. B.Ç., yaşam alanıma izinsiz yaklaşmış, ikametime girmeye çalışmış ve güvenliği aşarak evime belirli aralıklarla izinsiz şekilde gelmiştir. Zaman zaman kapımı zorlamış, siteye kurye kılığında giriş yapmış, beni takip etmiş ve fiziksel güvenliğimi tehdit eden eylemlerde bulunmuştur. Şoförümle seyir halinde olduğumuz aracımızı takip etmiş, beni korumak amaçlı araya giren şoförüme fiziksel saldırıda bulunup tehdit içerikli mesajlar göndermiş, ev adresini bulup adresine gidip kendisini de aynı şekilde defalarca taciz ve tehdit etmiştir.
“Bana fiziksel saldırıda bulundu”
Bu tehditler ve tacizler sonucunda uzaklaştırma kararı aldırmama rağmen, B.Ç. yasayı 5 kez ihlal ederek yine kendisinden uzaklaşmak amacıyla geçiş yaptığım ve üyesi olduğum Atlı Spor Kulübü’nün içindeki restoranda bana fiziksel saldırıda bulunmuştur. Ayrıca, bulunduğum yerleri öğrenerek beni rahatsız etmeye devam etmiş, tekrar yasayı ihlal ederek iş yerime ve ardından evime gelmiştir. Tüm bu eylemler karşısında kamera kayıtlarıyla birlikte savcılığa başvurarak daha ciddi tedbirlerin alınmasını avukatlarım vasıtasıyla talep ettim.
Yine bugün 11.04.2025 tarihinde B. Ç. tarafından üyesi olduğum spor kulübünün içerisinde bulunan restoranda güvenlik kameralarının görüş açısında açık ve ağır şekilde yumruklanarak darp edildim. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden aldığım darp raporu ile birlikte tekrar Aile İçi Büroya müracaat ettim. Hukuki sürecin etkin bir şekilde ilerlemesini ve güvenliğimin sağlanmasını bekliyorum.”
Görüntüler ortaya çıktı
Bilic’in darp edildiği görüntüler ortaya çıktı.
Ekol TV’nin ulaştığı ve sosyal medyada paylaşılan kamera kayıtlarında Çetin’in Bilic’e önce tokat, daha sonra yumruk attığı görülüyor.