2013’te kurulan ve kısa sürede alternatif rock sahnesinin sevilen gruplarından biri haline gelen Adamlar grubu faaliyetlerini durdurma kararı aldı.
Adamlar grubu faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Grubun Instagram hesabından yapılan paylaşımda, “Bir süreliğine faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Bu nedenle önümüzdeki tüm konserlerin iptal edildiğini üzülerek duyuruyoruz” denildi.
Açıklamada, “Yolculuğumuzda bizimle olan, desteğini ve sevgisini hissettiren herkese çok teşekkür ederiz” denildi.
Grup neden böyle bir karar aldığını açıklamadı fakat grubun resmî Instagram hesaplarından Gürhan Öğütücü, Berat İşçioğlu ve Berkan Tilavel takipten çıkarıldı.
Gürkan Öğütücü ve Berkan Tilavel de kişisel Instagram hesabından grubu takip etmeyi bıraktı.
Tilavel, “‘Adamlar’ ile bağım tamamen sona ermiştir. Herkese yolunda başarılar” diye yazdı.
Bu gönderiyi Instagram'da görAdamlar (@theadamlar)'in paylaştığı bir gönderi
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
![]()
Grup son olarak 20 Eylül’de Ankara’da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen “Arabasız Gün” konserinde Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) sahne almıştı.
Adamlar kim?
Yaklaşık 11 yıl önce, 2013’te kurulan Adamlar, ve kısa sürede alternatif rock sahnesinin sevilen gruplarından biri haline gelen bir müzik grubu.
Tolga Akdoğan (vokal ve elektrik gitar), Gürhan Öğütücü (elektrik gitar), Berat İşçioğlu (bas gitar) ve Berkan Tilavel’den (davul) oluşan grup, ironi ve duygusallığı harmanlayan şarkı sözleriyle dikkat çekti.
Grup, “Eski Dostum Tankla Gelmiş”, “Sarılırım Birine”, “Yaktı Geçti”, “Hikaye” ve “Rüyalarda Buruşmuşuz” gibi hit şarkılarıyla geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı.