CHP’nin Bolu mitinginde Genel Başkan Özgür Özel, Erdoğan’la yan yana geldiği için eleştirilen muhalefete sahip çıktı. Özel “Birileri kendini gayrimeşru görüp, yıllardır elini sıkmadıklarına şimdi çeşitli umutlarla el uzattı diye esas kızılacak dururken, kimse hiçbir günahı olmayan kişilere, partilere, seçmenlerine ağır gelecek sözler, laflar söylemesin” dedi.
CHP “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 59’uncusunu Bolu’da yaptı. Parlamento Grubu kampı öncesinde düzenlenen mitinge pek çok milletvekili de katıldı.
“Direne direne kazanacağız”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Diplomasız Erdoğan” sloganları atıldı. Alandakiler “Bu pisliği devrim temizler”, “CHP özgürdür tutsak edilemez”, “Seninleyiz Tanju Başkan” yazılı dövizler taşıdı.

İmamoğlu: “Mafyatik siyasete karşı büyük mücadele”
Bolu Valiliği önünde yapılan mitingde ilk olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuştu ve sığınmacı karşıtı politikaları nedeniyle yargılandığı davalardan söz etti. Özcan’ın “Doğru mu yaptım, yanlış mı yaptım” sorusuna alandakiler “Doğru” diye karşılık verdi.
CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mektubunu okudu. İmamoğlu, Bolu’yu şöyle selamladı:
“Meydan meydan çoğalıyor, şehir şehir büyüyorsunuz. Bu meydan, direniş sembolü Köroğlu’nun torunlarının meydanıdır. Bizi zindanlarda tutanların, milletimize hizmet etme hevesimizden alıkoyanların derdi milletledir. Devletin tüm imkanlarını kendi koltuğunu korumak için harcayan bu iktidarın derdi milletledir. Biz, milletçe böyle bir esarete, böyle bir onursuzluğa asla izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Mafyatik siyasete, vesayetçi, çıkarcı, partizan ve milletin iradesini yok sayan bütün örgütlenmelere karşı büyük bir mücadele vereceğiz. Her şey çok güzel olacak.”
“Bu parti iktidar olacak, bu meydanda bir tane fakir kalmayacak”
Özgür Özel, “Bolu’nun bahsi geçtiğinde Bir Bolu Beyi hatırlanır, bir Köroğlu hatırlanır. Bolu Beyi olmak için bir kötü yürek, bir de tüfek lazım. Ama Köroğlu olmak için bir Köroğlu, bir kır at, bir de arkanda millet gerek” diyerek sözlerine başladı. Özel, Bolu’daki çiftçilerin sorunlarına, yanan ormanlara, Mengen’deki madencilik faaliyetlerine değindi, Kartalkaya’da otel yangınında hayatını kaybedenleri andı. Bugün açıklanan enflasyon rakamlarını ve yoksulluk sınırının 91 bin lira olduğınu hatırlatan Özel, şöyle konuştu:
“Şu meydanda evine ayda 91 bin lira girmeyenleri bir görelim? Bakın bu meydan resmi rakamlara göre fakir. Ben soruyorum, ‘Erdoğan sizi seviyor mu?’ diye. Meydan diyor ‘Hayır.’ Çünkü fakir sevmiyor. Herkes fakir olduğu için de Erdoğan hiçbirimizi sevmiyor. Ama size şunun sözünü veririm: Biz mevcut fakiri seviyoruz ama fakirliği sevmiyoruz. Andolsun ki bu parti iktidar olacak, bu meydanda bir tane fakir kalmayacak.”

“Trump‘tan icazet alıp darbeye girişmiş, meşruiyeti de oralarda arıyor”
CHP lideri, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’a çalıştığını savunarak, 250 Boeing uçağı, sıvılaştırılmış doğalgaz alınması gibi anlaşmalar için “Dünyanın en acımasız alışverişi” dedi. Erdoğan’ın bu alışverişin karşılığında ne aldığını soran Özel şöyle devam etti:
“Trump‘ın Ankara Büyükelçisi ‘Trump çok zeki bir adam. Erdoğan’a ‘Meşruiyetini vereceğim, her şey güzel olacak. Her şeyi alacağım’ dedi’ diyor. Trump dedi ki, ‘Hileli seçimleri en iyi bu bilir.’ Meşru olmadığını, Türkiye’de bir meşruiyetinin kalmadığını, Amerikan kamuoyunun da onu meşru bir aktör görmediğini kendi tespit etmiş. Mineraller, madenler, Boeingler, gazlar karşılığında ona meşruiyet vermiş. Buradan Erdoğan’ın gözünün içine baka baka söylüyorum: Meşruiyet okyanus ötesinden, Amerika’dan alınmaz. Bolu’dan alınır, milletten alınır. Bu kadar zulüm, bu kadar haksızlık, bu kadar mücadele. Bir de gitmiş Trump‘tan icazet alıp darbeye girişmiş, üstüne meşruiyeti de oralarda arıyor.”
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
![]()
“Kimse iktidara muhalefet etmek varken, muhalefete muhalefetle uğraşmasın”
Özel, 1 Ekim’de Meclis açılışında Erdoğan ile muhalefet liderlerinin bir araya geldiği fotoğraflara dair de konuştu. Eleştirilere karşı muhalefete sahip çıkan Özel şunları söyledi:
“Geçtiğimiz hafta bu otobüsün üstünde Filistin mitingi için muhalefet partilerinin liderleri ile birlikteydik. Her zor günümüzde bize koşan, gelen, destek açıklayan güçlü bir muhalefet var Türkiye’de. İYİ Parti’nin, DEVA’nın, Gelecek’in, Saadet Partisi’nin, yeni mücadele hattıyla Yeniden Refah Partisi’nin, DEM Parti’nin tüm süreçlerde, CHP’ye yapılan saldırılarda, destek açıklamalarını okuduk, ziyaretlerini kabul ettik, müteşekkirlerimizi de bildirdik. Bundan sonra da kimse, sakın ha sakın birileri kendini gayrimeşru görüp, CHP’nin olmadığı yerde ‘Aman aman’ deyip yıllardır bayramlaşmadığı partileri davet edip çay içti diye, yıllardır elini sıkmadıklarına şimdi çeşitli umutlarla el uzattılar diye esas kızılacak dururken, hiçbir günahı olmayan kişilere, partilere, seçmenlerine ağır gelecek sözler, laflar söylemesin.”
CHP’yi bir cephe olarak savunmadıklarını, Türkiye’nin bütün demokrasisini savunduklarını vurgulayan Özel “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz. Bunun için muhalefete muhalefet devrini çok geride bıraktık. Geçmişte hatalar oldu, kusurlar oldu, tartışmalar oldu. Haklıyı, haksızı orada bıraktık. Mücadeleyi büyütmeye, bütün muhalefete hep beraber sarılmaya söz mü? Sakın kimse iktidara muhalefet etmek varken, muhalefete muhalefetle uğraşmasın” diye konuştu.
“İmamoğlu aday olamazsa yerine kim olacak?”
Özel, tahliye edildikten bir gün sonra hakkında yeniden tutuklama kararı verilen menajer Ayşe Barım’ı ve tutuklu gazeteci Furkan Karabay’ı da anarak “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” şarkısını çaldırdı.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayının Ekrem İmamoğlu olduğunun altını çizen Özel “Ya olmazsa? Ya yolunu keserlerse? Yerine kim aday biliyor musun? Sizsiniz aday” dedi. Meydandaki herkesin elini kaldırmasını isteyen Özel “Sensin aday. Benim adayım sensin. Yarın sabah yataktan Cumhurbaşkanı Adayı olarak kalkmaya hazır mısın? Kapı kapı çalışmaya, sonuna kadar anlatmaya, bu iktidarı yenmeye hazır mısın? İşte benim Cumhurbaşkanı Adaylarım” sözleriyle mitingi bitirdi.

Basın otobüsünde bir muhabbet kuşu
Özel konuştuğu sırada bir muhabbet kuşu basın otobüsüne kondu. Basın mensupları zarar görmemesi için kuşu alarak nereden gelmiş olabileceğini sordu. Muhabbet kuşu, Özel ve İmamoğlu’nun pankartıyla aynı kadrajda Bolu mitingine konuk oldu.