Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda isim evlerinden alınarak ifadeye götürüldü

Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sabah saatlerinde çok sayıda ünlü isimlere yönelik uyuşturucu operasyonu başlattı. Aralarında İrem Derici, Dilan-Engin Polat, Hadise Açıkgöz, Kubilay Aka ve Demet Evgar gibi isimlerin bulunduğu çok sayıda kişi Jandarma ekipleri tarafından evlerinden alındı. Savcılık “Gözaltı kararı yok” dedi, dosyaya gizlilik kararı alındı. İşlemleri tamamlananlar, saat 17.15’de Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bugün sabah saatlerinde başlattığı soruşturma kapsamında 19 ünlü isim evlerinden alınarak ifadeye götürüldü.

Bu isimler arasında İrem Derici, Berrak Tüzünataç, Deren ve Derin Talu, Hadise, Özge Özpirinççi, Ziynet Sali, Dilan-Engin Polat, Feyza Altun gibi isimler bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında operasyon, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada adı geçen isimlere “uyuşturucu madde kullanmaktan” işlem yapıldığını belirtti. Bu kişilerin ifadeleri ve kan örnekleri alınacak. Ünlüler, saat 15.00 sıralarında Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Adli Tıp Kurumu’nda işlemleri tamamlananlar getirildikleri jandarma araçları ile saat 17.15’de binadan ayrıldı.

Dosyaya gizlilik kararı alındı.

Mert Yazıcıoğlu, Özge Özpirinçci, Kubilay Aka ve Birce Akalay.

Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu

Soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan isimler şöyle:

  • Dilan Polat
  • Engin Polat
  • İrem Derici
  • Kubilay Aka
  • Kaan Yıldırım
  • Hadise Açıkgöz
  • Berrak Tüzünataç
  • Duygu Özaslan Mutaf
  • Demet Evgar Babataş
  • Zeynep Meriç Aral Keskin
  • Özge Özpirinçci
  • Mert Yazıcıoğlu
  • Feyza Altun
  • Derin Talu
  • Deren Talu
  • Ziynet Sali
  • Birce Akalay
  • Metin Akdülger
  • Ceren Moray Orcan

Sali’nin avukatı yaptığı açıklamada sanatçının yurtdışında olduğunu, döndükten sonra ifade vereceğini söyledi.

Sanatçı İrem Derici’nin avukatı Ayşegül Mermer, test yapılmasını en başta kendilerinin istediğini belirterek “son derece rahatız” dedi. Mermer, “İfadesine başvurulmak üzere buraya getirildi. İfadesi alındı, şimdi Adli Tıp Kurumu’na götürülecekler. İrem ilk alındığı anda test istedi. Son derece rahatız” ifadesini kullandı. Mermer, “Jandarma nezaretinde mi getirildi?” sorusunu ise “Evet maalesef” diye yanıtladı.

Engin-Dilan Polat çifti de kara para aklama davasında 40 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

Hatice Aslan destek için komutanlıkta

Jandarma nezaretinde Maslak’taki Jandarma Komutanlığı’na götürülen ünlülerin ifade işlemleri öğle saatlerinde büyük oranda tamamlandı ve otobüslerle Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

İşlemler devam ederken Demet Evgar’ın Bahar dizisinden rol arkadaşı oyuncu Hatice Aslan destek için İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na geldi.

Savcılık: Gözaltı kararı yok, serbest bırakılacaklar

Savcılık tarafından basın mensuplarına yapılan bilgilendirmede, soruşturma kapsamındaki kişiler hakkında gözaltı kararı bulunmadığı, şüphelilerin ifadelerinin ve kan örneklerinin alınmalarının ardından serbest bırakılacakları kaydedildi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.