Rojin Kabaiş’in babası Cumhurbaşkanı’na seslendi: “Katiller kimse onları yakalasınlar, en ağır cezayı versinler”

Rojin Kabaiş'in babası

Vücudunda iki kişiye ait DNA tespit edilen üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve “Genç kızlar, kadınlar öldürülmesin. Katiller cezasız kalmasın” dedi.

Van’da 27 Eylül’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolan ve 15 Ekim’de Mollakasım Mahallesi sahilinde cansız bedeni bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, kızının göğüs ve vajina iç bölgesinde iki erkeğe ait DNA örneği bulunmasının ardından açıklama yaptı.

DNA’ların daha önce de dosyada bulunduğunu ancak savcılığın “bulaş olabilir” dediğini aktaran Kabaiş, “Devlet ve yetkililerden rica ediyorum. O iki kişi zarar verdi, katiller en ağır cezayı çeksinler. Biz de biraz olsun nefes alalım” dedi.

Diyarbakır ve Van Barosu avukatlarının İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) Biyolojik İhtisas Dairesi’nin hazırladığı rapora ilişkin yaptığı basın açıklamasından sonra aile olarak çok acı çektiklerini anlatan Kabaiş, “Benim psikolojim alt üst oldu. Gencecik yaşta üniversiteyi kazanmıştı, hayalleri vardı, öğretmen olacaktı. Hayallerin hepsi yarıda kaldı” dedi.

Devlet büyüklerine ve Cumhurbaşkanı’na seslenen Kabaiş, “Takipçisi olsunlar. Katiller kimse onları yakalasınlar, en ağır cezayı versinler. Genç kızlar, kadınlar öldürülmesin. Katiller cezasız kalmasın” dedi.

Rojin Kabaiş’in ölümü: Göğüs ve vajina iç bölgesinde iki erkeğe ait DNA tespit edildi

Soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu Biyolojik İhtisas Dairesi Merkezi tarafından hazırlanan rapor, 10 Ekim’de dosyaya girdi. Diyarbakır ve Van Barosu avukatları, raporla ilgili basın toplantısı düzenledi. Van Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden avukat Zeynep Demir, İstanbul Adli Tıp Kurumu raporunda, Rojin’in göğüs ve vajina iç bölgesinde iki erkek kişiye ait DNA örneklerinin bulunduğunu söyledi. Rojin dosyasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getiren Demir, şunları kaydetti:

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

“Rojin dosyasında ilk günden itibaren oluşturulan bir intihar algısı mevcuttu. Dosya, avukatlardan gizlenerek sanki Rojin intihar etmiş gibi, Rojin’e dair aydınlatılmayan durumlar gerçekmiş gibi ATK raporlarıyla bunlar kamuoyuyla paylaşıldı. Gelinen aşamada ATK Biyolojik İhtisas Dairesi Merkezi’nin 10 Ekim’de gönderdiği raporla birlikte Rojin Kabaiş dosyasında şu ana kadar bulaş olma ihtimali üzerinde durulan, ancak bulaş olma ihtimali bertaraf edilen iki erkek DNA’sının Rojin’in hangi bölgesinde olduğu tarafımıza açıklanmıştır.”

İlk DNA örneğinin göğüs bölgesinde, ikinci DNA’nın ise vajinanın iç bölgesinde olduğunun belirlendiğini kaydeden Demir, Rojin’e yönelik cinsel istismar ihtimalinin olduğunu aktardı. Demir, “Bu dosya bir yıldan fazladır devam etmektedir. Gelinen aşamada bir yıl sonra ATK’nın en öncelikli değerlendirmesi gerektiği şeyi değerlendirmediğini görmekteyiz. Bugün itibarıyla dosyada artık cinsel saldırı olma ihtimalinin de açığa çıktığını, dosyanın bu şekilde ele alınması gerektiğini belirtiyoruz. Bu dosya üzerinde Türkiye’de kadına yönelik şiddet, şüpheli ölümleri açığa çıkaran dosya bu nedenle ATK’nın bir yıldır elinde bulundurduğu veriyi gizlemesi sebebiyle suç işlediği ortaya çıkmaktadır. Diyarbakır ve Van Barosu bünyesinde de, ATK hakkında bu yönüyle suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CEGA Medya