Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesinin ardından gündeme gelen ve tartışma konusu olan “suça sürüklenen çocuklar” düzenlemesi, 11. Yargı Paketi’nden çıkarıldı. Konuya dair yeni bir araştırma komisyonu kurulacağı öğrenildi.
Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesinin ardından “suça sürüklenen çocuk” kavramı tartışmalara neden oldu. Anne Yasemin Minguzzi, failin çocuk statüsünden faydalanarak indirim almamasını talep ediyordu.
Yetkililer, “suça sürüklenen çocuklar” ile ilgili kanun düzenlemesi olabileceğini hatta bu düzenleme, 11. Yargı Paketi’nin taslağında da yer almıştı. Taslakta 15-18 yaş arası çocuklara verilen hapis cezasının artırılması öngörülüyordu.
T24’ten Ceren Bayar’ın haberine göre söz konusu düzenleme, 11. Yargı Paketi’nden çıkarıldı. AKP’li kaynaklar, bu konuyu da kapsayacak, “çocukların üstün yararını gözeten çalışmalar yapacak bir araştırma komisyonu kurulacağını” söyledi.
Çocukları kullanan çetelerin cezaları artırılacak
Komisyon, çocukların eğitim sorunlarından sağlık sorunlarına kadar karşılaştıkları tüm sorunları ele alacak bir çalışma yürütecek.
Öte yandan çetelere, örgütlü suç kapsamında verilen cezanın iki katına çıkarılması düzenlemesi de pakette yer alacak. AKP’li kaynaklar, çocuklara değil çocukları kullanan çetelere verilen cezanın artırılacağını söyledi.
11. Yargı Paketi’nin önümüzdeki hafta Meclis’e sunulması bekleniyor.








