19 Mart sürecinde Cevahir AVM önünde 120 kişinin herhangi bir yasaklama kararı olmadan gözaltına alındığı ortaya çıktı

19 Mart operasyonlarının başladığı günlerde Şişli’de Cevahir AVM önünde basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alınan 120 kişiyle ilgili yeni bir belge ortaya çıktı. Belgeye göre gözaltıların yapıldığı bölgede, İstanbul Valiliği’nin toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin herhangi bir yasaklama kararı bulunmuyor.

cevahir avm protesto

18 Mart’ta üniversite diploması iptal edilen ertesi gün de gözaltına alınıp tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarına yönelik operasyonlarla ilgili açıklama yapmak amacıyla 27 Mart’ta Cevahir AVM önünde bir araya gelen ve gözaltına alınan kişilere dava açılmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube tarafından hazırlanan tutanakta, İstanbul Valiliği’nin o gün, o bölge için toplantı ve gösteri yürüyüşüne ilişkin herhangi bir yasaklama kararının olmadığı ortaya çıktı.

Belge mahkemeye iletildi

Basın açıklamasının ardından Şişli’den Maçka Parkı yönüne yürümek isterken yoldan geçenlerle birlikte gözaltına alınan ve haklarında dava açılan, aralarında üç avukatın da bulunduğu 120 sanıklı dosyanın ikinci duruşması, bugün İstanbul 71. Asliye Ceza Mahkemesi’nce 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülüyor.

Mahkeme, ilk duruşmada İstanbul Valiliği’ne müzekkere yazılarak “suç tarihi olan 27.03.2025’te bir yasaklama kararı bulunup bulunmadığı, varsa bu yasağın hangi yollarla ilan edildiğine” ilişkin bilgi istemişti. Valilikten mahkemeye herhangi bir yanıt gelmezken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün, valilik tarafından verilen “herhangi bir yasaklama kararı bulunmadığı” yönündeki tespitini mahkemeye bildirdiği öğrenildi.

  • Ekrem İmamoğlu’na düzenlenen operasyonla ilgili tüm haberlerimizi buradan okuyabilirsiniz.
  • Ekrem İmamoğlu’na düzenlenen operasyonla ilgili tüm videolarımızı buradan izleyebilirsiniz.

(ANKA)

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.