Yurt genelinde etkisini artıran kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilen il sayısı 56’ya yükseldi. Bu kapsamda 50 ilde eğitime tamamen, altı ilde ise kısmen ara verildi.
Türkiye genelinde yoğun kar yağışı, soğuk hava, don ve buzlanma riskinin artması üzerine valilikler ve kaymakamlıklardan peş peşe eğitim ve öğretime ara verilmesi yönünde kararlar alındı. Kar yağışı nedeniyle 56 ilde eğitime ara verildi.
Gün içerisinde 44 ilin tamamı ile beş ilin bazı ilçelerinde eğitime ara verildiği açıklanırken, ilerleyen saatlerde Iğdır, Erzincan, Kütahya, Rize, Ordu, Nevşehir’de de tüm okullarda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.
Kar yağışı nedeniyle 56 ilde eğitime ara verildi
Eğitim ve öğretime bugün tamamen ara verilen iller şunlar:
Erzurum, Niğde, Karabük, Ardahan, Dersim, Bingöl, Van, Diyarbakır, Adıyaman, Siirt, Maraş, Tokat, Batman, Bartın, Zonguldak, Sivas, Ağrı, Yozgat, Çorum, Muş, Düzce, Bolu, Antep, Kars, Amasya, Malatya, Hakkâri, Şırnak, Elâzığ, Mardin, Gümüşhane, Urfa, Trabzon, Samsun, Karaman, Kayseri, Afyon, Sakarya, Bayburt, Giresun, Kilis, Bitlis, Bursa, Kırşehir, Iğdır, Erzincan, Kütahya, Rize, Ordu ve Nevşehir, Adana.
Eğitime kısmen ara verilen iller
Kastamonu’da kar yağışı nedeniyle il merkezinde eğitime ara verilirken, Kocaeli’nin İzmit ilçesi ile Adana’nın Tufanbeyli ilçelerinde taşımalı eğitime, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde ise tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Sinop kent merkezi ile Erfelek, Ayancık ve Türkeli ilçelerinde tüm okullarda; Boyabat, Gerze, Dikmen ve Durağan ilçelerinde ise taşımalı eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.
Çankırı’da üç ilçede eğitime kar engeli
Çankırı’da olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 ilçenin tamamında, 1 ilçede de taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik veriler doğrultusunda bölgede etkisini sürdürmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kar ve buzlanmadan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı önleyici tedbir alındığı belirtildi.
Bu nedenle Çerkeş ve Bayramören ilçelerindeki tüm kademe ve türdeki okullarda bugün eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirilen açıklamada, kamu kurumlarında görevli hamile, engelliler ile çocuğu ana sınıfına devam eden ebeveynlerin bir gün süreyle idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, Korgun ilçesinde de taşımalı eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
İstanbul’da beş ilçede eğitime ara verildi
İstanbul Valiliği, Sarıyer, Beykoz, Şile, Kağıthane ve Beşiktaş ilçelerinde kaymakamlıklar kararıyla bugün “yüz yüze eğitim” faaliyetlerine ara verildiğini bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi:
“İstanbul’un Sarıyer, Beykoz, Şile, Kağıthane ve Beşiktaş ilçelerinde, resmi-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, muhtelif kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 2 Ocak 2026 Cuma günü bir gün süreyle kaymakamlıklar kararıyla ara verilmiştir.”
(ANKA)








