CHP’li belediyelere yönelik operasyonlar çerçevesinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası başlayan “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingleri Bağcılar’da devam edecek.

CHP Bağcılar’da miting yapacak
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çok sayıda belediye başkanı ve yetkilinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla başlattığı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingleri devam ediyor.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan çağrıda, “Halkın iktidarını birlikte kuracağız! Genel Başkanımız Özgür Özel öncülüğünde, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu ve tüm yol arkadaşlarımızın özgürlüğü için buluşuyoruz” denildi.
Özgür Özel: “Bu kara düzene karşı 85. eylemimizde Bağcılar’da buluşuyoruz”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bu akşam (28 Ocak) saat 19:30’da Bağcılar Meydanı’nda düzenlenecek eylem öncesi şu paylaşımda bulundu:
“Emekli eziliyorsa, yarın işçi susturulur. İşçi susturulursa, çiftçi de esnaf da susturulur. Kimse bu kara düzenden tek başına kurtulamaz. Birleşeceğiz, birleşe birleşe kazanacağız! Bu kara düzene karşı 85. eylemimizde Bağcılar’da buluşuyoruz.”
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şöyle dedi:
“Halkın iktidarını birlikte kuracağız! Genel Başkanımız Özgür Özel öncülüğünde, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu ve tüm yol arkadaşlarımızın özgürlüğü için buluşuyoruz.”
Hazırlıklar sırasında elektrik kesintisi yaşandı
“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesinde dün akşam alanda elektrik kesintisi yaşandı.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, CHP Bağcılar İlçe Başkanı Özkan Akar, Bağcılar Meydanı’nda yaptığı açıklamada, meydanın çevresinde herhangi bir elektrik kesintisi bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Şu an Bağcılar Meydanı’ndayız. Çarşamba günü düzenlenecek miting öncesi çalışmalarımızı tamamlamak üzere meydana geldiğimizde elektriklerin kesik olduğunu gördük. Bütün Bağcılar Meydanı etrafı cıvıl cıvıl, ışıl ışıl ama mitingin yapılacağı alanın elektrikleri kesildi. Alan karanlığa gömüldü.”
Akar, yaşanan durumu eleştirerek iktidarı hedef aldı ve “AKP iktidarı bizi yine şaşırtmadı. Kurumları ve belediyeleri eliyle bizleri yıldırmaya çalışıyorlar. Onlar karanlıktan besleniyor” ifadelerini kullandı.
“Yalnızca Bağcılar Meydanı’nın ışıklandırmaları kapatılmıştır”
CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, meydandaki ışıklandırmaların hiçbir gerekçe gösterilmeden ve açıklama yapılmadan kapatıldığı belirtildi.
Açıklamada, BEDAŞ yetkililerine ulaşılmasına rağmen herhangi bir geri dönüş alınamadığı ifade edilerek şu ifadelere yer verildi:
“Yarın gerçekleştireceğimiz miting için hazırlıklarımız tüm hızıyla sürerken, hiçbir gerekçe ve açıklama yapılmaksızın yalnızca Bağcılar Meydanı’nın ışıklandırmaları kapatılmıştır. Yetkililere ulaşmamıza rağmen tarafımıza herhangi bir geri dönüş sağlanmamaktadır. Korkunun ecele faydası yok. Tüm engellemelere rağmen halkın gücüyle mitingimize hazırlanmaya devam ediyoruz. Bağcılar karanlığa teslim olmayacak.”






