İSTANBUL (Medyascope) – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, İBB iddianamesini yazan savcının Adalet Bakanlığı’na Personel Genel Müdürü olarak atanmasına tepki gösterdi. Siyasi partilere seslenen Kaya İmamoğlu, “Biz aileler, kimsenin terfi basamağı değiliz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönellik soruşturmayı yürüten ve iddianameyi de hazırlayan savcılardan Cahit Cihad Sarı, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne atandı.
Cahit Cihad Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in, faili meçhul cinayetlerin simgesi haline gelen “Beyaz Toros”u masasına koyduğunu iddia ettiği isimdi.
- Özgür Özel’in “beyaz Toros” iddiasında bulunduğu savcıya, Adalet Bakanlığı’nda yeni görev
- Özgür Özel: “Beyaz Torosların yerini AK Toroslar aldı, bunlara da teslim olmayacağız”
- Özgür Özel: “Bazı avukat ve savcılar İBB borsası oluşturdu”
- Ekrem İmamoğlu, ifadesini alan Beyaz Toroslu savcıyla tartışmasını ilk kez Ruşen Çakır’a anlattı: “Bana ‘Yarın cumhurbaşkanı olursunuz, o zaman siz bizi yargılarsınız’ dedi”
19 Mart 2025’te gözaltına alınan ve 23 Mart 2025’te tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, atamalara tepki gösterdi.
Sosyal medya platformu X’ten MHP, DEM Parti, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Parti, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, TİP, DBP, EMEP, DSP, Demokrat Parti ve AK Parti’yi etiketleyen Dilek Kaya İmamoğlu, “Bir yıldır ailelere yaşatılan acılar üzerinden kariyer planları yapılması, bunun bir ödül gibi sunulması kabul edilemez” dedi.
Dilek İmamoğlu’ndan terfi tepkisi: “Kabul edilemez”
“Biz aileler, kimsenin terfi basamağı değiliz” diyerek tepki gösteren Dilek Kaya İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:
“Bir yıldır ailelere yaşatılan acılar üzerinden kariyer planları yapılması, bunun bir ödül gibi sunulması kabul edilemez. Her haksızlık, her haksız yere tutsaklık, adım adım bir yükselme basamağına çevriliyor. Bizler bunca acıyı, bir kariyer hesabının parçası olmak için mi çekiyoruz? Biz aileler, kimsenin terfi basamağı değiliz. Bugün gelinen noktada adaletin yerini hesaplar, vicdanın yerini kariyer planları almış durumda. Yaşananlar öyle bir noktaya ulaştı ki; ailelerin çektiği acılar ya görmezden geliniyor ya da daha da vahimi, bir ‘başarı hikâyesi’ gibi sunuluyor. Unutulmamalıdır ki; Hiçbir makam, hiçbir hedef, hiçbir kariyer… Bir annenin, bir eşin, bir çocuğun yaşadığı acının üzerine inşa edilemez.”
Bir yıldır ailelere yaşatılan acılar üzerinden kariyer planları yapılması, bunun bir ödül gibi sunulması kabul edilemez. Her haksızlık, her haksız yere tutsaklık, adım adım bir yükselme basamağına çevriliyor.
— Dilek Kaya İmamoğlu (@dk_imamoglu) March 19, 2026
Bizler bunca acıyı, bir kariyer hesabının parçası olmak için mi…








