Oyuncu Afra Saraçoğlu serbest bırakıldı

Oyuncu Afra Saraçoğlu havalimanıdna gözaltına alındı

İSTANBUL (Medyascope) – Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında havaalanında gözaltına alınan oyuncu Afra Saraçoğlu, serbest bırakıldı.

Çağdaş Evren Şenlik’in haberine göre Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen oyuncu Afra Saraçoğlu, havalimanında gözaltına alındı.

Afra Saraçoğlu, gözaltı kararının ardından “Çok önceden planlanan bir iş seyahatim gereği şu an Türkiye’de değilim. Adaletin tecelli etmesi ve sürecin en doğru şekilde ilerleyebilmesi için en kısa sürede ülkeme dönerek ifademi vereceğim. Gönlüm ferah, her şeyin açıklığa kavuşacağına inancım tam” açıklamasında bulunmuştu.

Menajer Beyza Eraydın, X hesabından yaptığı paylaşımda Afra Saraçoğlu’nun serbest bırakıldığını duyurdu:

“Afra Saraçoğlu, yurtdışı seyahatini sonlandırarak adli makamlara başvurmasını takiben, adli tıp ve savcılık nezdindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Ne olmuştu?

8 Ekim 2025’te sabah saatlerinde başlatılan soruşturma kapsamında 19 ünlü isim evlerinden alınarak ifadeye götürülmüştü. Bu isimler arasında İrem Derici, Berrak Tüzünataç, Deren ve Derin Talu, Hadise, Özge Özpirinççi, Ziynet Sali, Dilan-Engin Polat, Feyza Altun gibi isimler bulunuyordu.

18 Aralık 2025’te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda Aleyna Tilki, İrem Sak, Danla Bilic ve Mümine Senna Yıldız gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında Melisa Döngel, Yusuf Güney ve Cihan Şensözlü için de gözaltı kararı çıkarılmış, ancak bu kişiler adreslerinde bulunamamıştı. Yurtdışında olduğu belirlenen Şeyma Subaşı, Şevval Şahin ve Mert Vidinli hakkında da yakalama kararı verilmişti. Dört isim ise Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

28 Aralık’ta düzenlenen operasyonda aralarında rapçi Ege Karataşlı, model Buse İskenderoğlu, eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş ve sosyal medya fenomeni Taner Çağlı’nın da bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. Veyis Ateş, Ege Karataşlı ve Taner Çağlı tutuklanırken diğer isimler serbest bırakılmıştı. Veyis Ateş, 7 Eylül 2026’da tahliye olmuştu.

Habertürk’te çalışan gazeteci ve spikerler hakkında da soruşturma başlatılmış, eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ve spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklanmıştı.

30 Aralık 2025’te Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı gözaltına alınmış, daha sonra yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

8 Ocak 2026’da adliyeye sevk edilen 26 kişiden 19’u tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım, otelin Genel Müdürü Arif Altınbulak, sosyal medya fenomeni Burak Altındağ ve “Ciciş kardeşler” olarak bilinen isimlerden Ceyda Ersoy da bulunuyordu. Oyuncu Doğukan Güngör’ün de aralarında bulunduğu dört isim serbest bırakılmıştı.

12 Ocak’ta Ayşe Tarım, Burak Fahri Yön, Nilüfer Batur Tokgöz, Selen Görgüzel, Ceren Alper ve Ayşe Sağlam’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Nilüfer Batur Tokgöz ve Selen Görgüzel adli kontrolle serbest bırakılırken Ayşe Tarım, Ayşe Sağlam ve Ceren Alper tutuklanmıştı.

13 Ocak’ta Oktay Kaynarca, Emel Müftüoğlu, Neda Şahin, Ali Sert, Rabia Karataş ve Selen Çetinkaya gözaltına alınmıştı. Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu, yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı.

14 Ocak’ta Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan eski futbolcu Ümit Karan, “uyuşturucu madde temin imal veya ticaret” suçlamasıyla 16 Ocak’ta tutuklanmıştı.

21 Ocak’ta Bilal Hancı’ya yurtdışı çıkış yasağı ve ev hapsi verilmiş, İbrahim Barut ile Mehmet Üstündağ ise yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

31 Ocak 2026’da Hasan Can Kaya, Reynmen, Çakal ve Berkcan Güven’in de aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı. Barış Murat Yağcı ve Arya Bektaş da gözaltına alınmış, Mika Raun tutuklanmıştı. Enes Batur ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

17 Şubat’ta Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze, Kemal Doğulu ve İsmail Hacıoğlu’nun da bulunduğu 19 kişi gözaltına alınarak serbest bırakılmıştı. Edis hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından havalimanında gözaltına alınan şarkıcı, işlemleri ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Eski Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, eski Galatasaray Başkanı Burak Elmas, iş insanları Hakan Sabancı ve Kerim Sabancı ile mankenler Didem Soydan ve Güzide Duran gözaltına alınmıştı. Koray Serenli, Onur Talay, Sezgin Köysüren ve Mustafa Tari tutuklanırken, diğer isimler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bir sonraki operasyonda Simge Sağın, Melek Mosso, Mustafa Ceceli, Bengü Erden, Ersay Üner ve İbrahim Çelikkol’un da aralarında olduğu 9 isim gözaltına alınmıştı. İlker İnanoğlu ve Cem Adrian’ın da aralarında olduğu 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Temmuz ayında 25 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, İlyas Yalçıntaş, Ayşe Nur Balcı, Orhan Yıldız ve Şefik Ömer Dolman hakkında 25 Temmuz’da tutuklama kararı verilmişti.

23 Temmuz’da yönetmen Ezel Akay, Bursa’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen operasyonda kardeşi Eren Kazım Akay ile birlikte gözaltına alınmıştı. Ezel Akay adli kontrolle serbest bırakılırken, kardeşi Eren Kazım Akay tutuklanmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Eylül’de ünlülere yönelik yeni bir operasyon başlattı. Soruşturma kapsamında 18 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Aralarında Aras Bulut İynemli, Melis Sezen, Sefo ve Nilperi Şahinkaya’nın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Üç kişi hakkında da gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan Aras Bulut İyinemli, Sefo, Melis Sezen, Hande Demir, Melis İşiten, Yeşim Yeşilçimen, Anıl Durmuş, Yağız Sabuncuoğlu, Aydan Osmanoğlu ve Melisa Şenolsun, Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş