Erbak ailesinin 96 yıllık fotoğraf arşivi “Uzaklar, Kuşaklar, Bakışlar” sergisinde

Erbak ailesinin 96 yıllık fotoğraf arşivi “Uzaklar, Kuşaklar, Bakışlar” sergisinde

İSTANBUL (Medyascope) – Uludağ İçecek Türk A.Ş., 212 Photography Istanbul kapsamında Erbak ailesinin üç kuşağa yayılan fotoğraf arşivini sanatseverlerle buluşturuyor. “Uzaklar, Kuşaklar, Bakışlar” adlı sergi, 26 Eylül–11 Ekim 2026 arasında Akaretler’de ziyaret edilebilecek.

Kültür ve sanat alanındaki uzun soluklu desteklerini sürdüren Uludağ İçecek Türk A.Ş, bu yıl dokuzuncu edisyonunu gerçekleştiren 212 Photography Istanbul kapsamında özel bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. “Uzaklar, Kuşaklar, Bakışlar”, üç kuşağın 96 yıl boyunca bir fotoğraf makinesinin ardından dünyaya bakışını ortak bir anlatıda buluşturuyor.

Üç kuşağın fotoğrafları bir arada

Bu yıl dokuzuncu edisyonu düzenlenen 212 Photography Istanbul kapsamında açılan sergi, Erbak ailesinin 96 yıllık fotoğraf arşivinden seçilen çalışmaları bir araya getiriyor.

“Uzaklar, Kuşaklar, Bakışlar” sergisinde Nuri Zafer Erbak, Mehmet Hakkı Erbak ve Ceylin Erbak Aytekin’in seyahat fotoğrafları yer alıyor.

Erbak ailesinin 96 yıllık fotoğraf arşivi “Uzaklar, Kuşaklar, Bakışlar” sergisinde
Erbak ailesinin 96 yıllık fotoğraf arşivi “Uzaklar, Kuşaklar, Bakışlar” sergisinde

Bursa’dan farklı coğrafyalara uzanan fotoğraflar, ailenin farklı dönemlerdeki yolculuklarını ve dünyaya bakışlarını yansıtıyor.

Fotoğrafla aktarılan 96 yıllık hafıza

Sergi, yalnızca kişisel seyahatlerin ve anıların kaydını sunmakla kalmıyor; üç farklı kuşağın yaşadığı dönemlere ilişkin görsel bir arşiv de oluşturuyor.

Kuşaklar boyunca değişen fotoğraf anlayışı ve dünyanın dönüşümünün yanında, görüleni kaydetme ve arşivleme isteğinin de nesilden nesile aktarıldığına dikkat çeken sergi, fotoğrafı aile hafızasının bir parçası olarak ele alıyor.

Uludağ İçecek Türk A.Ş.’nin kültür ve sanat alanındaki destekleri kapsamında düzenlenen “Uzaklar, Kuşaklar, Bakışlar” sergisi, 26 Eylül–11 Ekim 2026 Akaretler No:5’te ziyaret edilebilir.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş