Ruşen Çakır yorumladı | Fon vurgunu: İktidar sonuna kadar gider mi, gidebilir mi?

İSTANBUL (Medyascope) – Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, yaklaşık 50 gündür devam eden “fon krizi” soruşturmasınındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Çakır, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in açıklamalarına rağmen soruşturmanın siyasi ayağına dokunulmadığını savundu.

Ruşen Çakır, “Fon vurgunu: İktidar sonuna kadar gider mi, gidebilir mi?” başlıklı yayınında fon vurgununda gelinen noktayı değerlendirdi. Çakır, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in açıklamalarına karşın soruşturmanın siyasi bağlantılarının hâlâ araştırılmadığını savundu.

“Siyasetle ilişkili kişiler mekanizmalara nasıl sızdı?”

Çakır, soruşturma kapsamında tutuklanan veya gözaltına alınan bürokratların iktidar bağlantılarına dikkat çekerek, bu kişilerin denetim mekanizmalarına nasıl yerleştirildiğini sorguladı:

“Üst düzey bürokratlar kim? Kim atadı bunları? Kim görevlendirdi? Bu mekanizmalara, denetim mekanizmalarına sızma böyle kolay bir şey mi? Bunlar bürokratlar, özellikle büyük bir çoğunluğu AKP’nin coğrafyasında yetişmiş. Siyasetçilerin bilgisi dahilinde oraya yerleştirilmiş kişiler. Zaten bir bakıyoruz, kimisi onun damadı, onun çocuğu.”

“Fatma Betül Sayan Kaya ifade verip kurtuldu, gazeteci evinden alındı”

Soruşturmada adı geçen siyasetçilerin durumuna da değinen Çakır, eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’yı örnek olarak gösterdi. Çakır, siyasetçilerin korunduğunu, buna karşın olayı haberleştiren gazetecilerin hedef alındığını savundu:

“Ne yok? Siyasetçi yok. Fatma Betül Sayan Kaya. İlk gün ortaya çıktı, her şey ortada, rakamlar ortada. Ne oldu? İfade verdiği söyleniyor. Ne ifade verdiğini de doğru dürüst bilmiyoruz. Ve parasını iade etti ve kurtuldu. Ama öte yandan bu konuda yazı yazan, hatta iktidar medyasında yazı yazan gazeteci İzmir, Bornova’da apar topar evinden terörle mücadele ekipleri tarafından alınabiliyor. Şu ana kadar bir siyasetçi görmedik ve göreceğe de benzemiyoruz.”

Fon vurgunu: İktidar
Ruşen Çakır yorumladı | Fon vurgunu: İktidar sonuna kadar gider mi, gidebilir mi?

“Sadece bürokratların tutuklanması tepkiyi kesmez”

Fon vurgununun boyutlarının çok geniş olduğunu ve iktidarın soruşturmayı sınırlı tutmak istediğini vurgulayan Çakır, kamuoyunun artan tepkisinin seçim sürecinde iktidarı zorlayacağını ileri sürdü:

“Ya gerçekten sonuna kadar gidecekler ve çok kaba tabiriyle kelle alınacak. O zaman belki kamuoyunun yüreği birazcık soğur ama bu gidişle şu ana kadar yapılan adını sanını ilk kez bu vesileyle duyduğumuz birtakım bürokratlardan sınırlı bir operasyonun bu tepkiyi kesebileceğini sanmıyorum.”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş