Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Orlando katilinin 50 kişiyi öldürdüğü eşcinsel kulübünün müdavimi olduğu iddia edildi

Geçtiğimiz hafta sonu ABD’nin Florida eyaleti Orlanda şehrinde 50 kişiyi katleden Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Sıddık Metin’in (Omar Mateen) katliamı gerçekleştirdiği kulübün müdavimi olduğu iddia edildi.

Orlanda Sentinel gazetesine konuşan, Pulse gece kulübünün 4 farklı müşterisi katil Metin’i kulüpte daha önce sık sık gördüklerini iddia ettiler. Ty Smith adındaki bir kişi, “Bazen bir köşeye çekilip tek başına içerdi. Bazen de o kadar sarhoş olurdu ki, gürültücü ve saldırgan olurdu” açıklamasında bulundu.

Başka bir görgü tanığı ise katliamdan önce Metin’in Pulse tek başına içtiğini gördüğünü söyledi.

Orlando polisi katiamdan önce Metin’in 911’i arayarak IŞİD üyesi olduğunu itiraf ettiğini açıkladı.

OmerMetin
Ömer Sıddık Metin’in lise yıllığındaki fotoğrafı ABD medyasında yer aldı.

Florida’da yerel Palm Beach Post gazetesine konuşan ve Metin’in 2006’da gittiği Indian River Community College polis akademisinden sınıf arkadaşı olduğunu söylen biri, Metin’in eşcinsel olduğunu, derslerden sonra grup olarak sıkça eşcinsel gece kulüplerine gittiklerini ve bir keresinde de kendisiyle romantik bir ilişkiye girmeyi teklif ettiğini açıkladı.

Diğer taraftan ABD’nin en popüler haber programlarından “All In”‘in (Herşey Dahil) sunucusu Christopher Hayes, Metin’in arkadaşı olduğunu ve katil ile eşcinsel arkadaşlık sitesinde tanıştığını iddia eden birini bu akşamki programına konuk edeceğini açıkladı.

ABD tarihinin en kanlı katliamını gerçekleştiren katilin babası NBC kanalına konuşmuş ve oğlunun LGBTI çevrelerinden nefret ettiğini söylemişti. Afgan kökenli olduklarını, oğlunun güvenlik görevlisi olduğunu ve bu nedenle farklı silahlara sahip olduğunu belirten katilin babası, geçtiğimiz ay Ömer Sıddık’ın, karısı ve 3 yaşındaki oğlu önünde öpüşen bir eşcinsel çifte çok sinirlendiğine tanık olduğunu anlatmıştı.

Ömer Sıddık Metin
Ömer Sıddık Metin’in farklı sosyal medya sitelerinden elde edilen fotoğraflar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.