Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SON DAKİKA: IŞİD Kerkük’e saldırdı (video)

Irak ve ABD orduları ile birlikte peşmerge güçlerinin Musul’u IŞİD’den geri almak için 17 Ekim’de başlattığı askeri harekat bütün hızıyla devam ederken, IŞİD bu sabah saat 03:00’de Kerkük’e saldırdı. IŞİD militanlarının canlı bombalarla da gerçekleştirdiği saldırıda özellikle kamu binalarını hedeflendiği ve  Dubiz elektrik santralini de ele geçirmeye çalıştıkları bildirildi. Güvenlik güçlerinin Dubiz saldırısını 4 militanı öldürerek püskürttüğü bildirildi. Çatışmalar şehrin farklı noktalarında devam ediyor.

Beklenmeyen saldırlar nedeniyle şehirde kaos yaşanırken, Rudaw Medya’ya konuşan Kerkük Emniyet Müdürü Serhad Kadir, “Kerkük’te bazıları IŞİD ile işbirliği halinde” dedi. Musul’un 150 km güneydoğusunda bulunan 850 bin nüfuslu Kerkük’ün büyük çoğunluğu Kürtler ve Araplardan oluşuyor.

Video Kerkük’ten yapılan amatör kayıtlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.