Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus askerleri Afrin’de (video)

Rusya’nın Afrin’de üs kuracağı iddiası dün Reuters aracılığıyla YPG Sözcüsü Rêdûr Xelîl (Redur Halil) tarafından dile getirilmişti. Bu haberin ardından bugün ortaya çıkan görüntülerde Rus askerlerinin Afrin’e girdiği görülüyor.

Rus askerleri anlaşmaya göre Efrin’in Cinderes ilçesinde üs kuracak. Ruslar askeri taşıma araçları ve zırhlı araçlarla Afrin’de konuşlanacak

222

Rêdûr Xelîl’in “Rusya’nın bölgedeki varlığı, Suriye’de teröre karşı işbirliği çerçevesinde faaliyet gösteren Rus güçleriyle YPG arasındaki anlaşmanın bir sonucu. Rus askerleri, bizim güçlerimizi eğitmemize yardımcı olacak ve Afrin’e kendi güçleriyle doğrudan temas noktası inşa edecek” şeklinde açıklama yaptığı iddia edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.