Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (15 Mart 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul-Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde veri sisteminin doğru çalışmadığı iddialarının hemen ardından istifa etme sürecini anlattı. Seçim sonuçları nedeniyle çok üzgün olduğunu söyleyen Adıgüzel, seçmenden özür diledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, miting programına bir gün ara vererek kurmaylarını topladı. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sahadan gelen verileri inceledi. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik açıklamalarının da sahadaki verilere yansıdığı öğrenildi. CHP’li yetkililer, “Sözlerin olumsuz etkisi var ancak parti tutumu olarak algılanmıyor” dedi. 

“AKP’nin kalesi” olarak tanımlanabilecek İstanbul – Fatih’te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına Mahir Polat yarışacak. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olmasıyla birlikte İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı olan Polat, iktidarın yönetimi sonucunda Fatih’in çöküntüye uğradığını, artan göçmen nüfusu ile birlikte sosyal entegrasyonda gerilim olduğunu ve kazanması halinde Fatih’i tüm zümrelerin içinde olduğu bir yerel yönetim anlayışıyla yöneteceğini söyledi. 

Boğaziçi Üniversitesi mezunları tarafından oluşturulan “Ayakta Kal Boğaziçi” inisiyatifi, üniversitedeki liyakat dışı ilişkilere dayalı atamalar ve kadrolaşmaya dikkat çekerek, bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi’nde üç yıldır izledikleriniz, bir filmin sahneleri değil. Ülkemizin en iyi üniversitelerinden birinin adım adım çölleştirildiği bir gerçekliğin ta kendisi” denildi.

Rusya’da ve işgal edilen Ukrayna topraklarında halk bugün (15 Mart) başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Seçim, 17 Mart Pazar gününe kadar sürecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tekrardan zafer ilan edip beşinci kez Rusya’da devlet başkanı olması bekleniyor.

İsrail’in Gazze’ye havadan ve karadan saldırıları sürerken Kıbrıs’tan kalkan ilk gıda yardım gemisi bugün (15 Mart) Gazze’ye ulaştı.

Libya’dan İtalya’ya doğru yola çıkan bir göçmen botunda en az 60 kişi hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.