Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Onursal Adıgüzel 14 Mayıs seçimlerinde yaşananlar için özür diledi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul-Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde veri sisteminin doğru çalışmadığı iddialarının hemen ardından istifa etme sürecini anlattı. Seçim sonuçları nedeniyle çok üzgün olduğunu söyleyen Adıgüzel, seçmenden özür diledi.

2018’den beri CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde partisi tarafından seçim güvenliği ve sandıktaki verilerin doğru şekilde iletilmesi için görevlendirildi. Seçim gecesi “seçim veri sisteminin doğru çalışmadığı” iddiaları nedeniyle eleştirilen Adıgüzel, 15 Mayıs 2023’te görevinden istifa etti.

“Sistem sorunsuz çalıştı”

Süreci anlatan Onursal Adıgüzel, sistemin çalıştığını söyledi. İstifa gerekçesini de anlatan, “Beni, yüreği ülkesine hizmet etmekle çarpan bir genç olarak görün beni. Çok üzülmüştüm. Ben de hayal kırıklığına uğradım. O dönem ben de CHP’nin yöneticisiydim, sistemde her ne kadar sorun olmasa da herkesten özür diliyorum” diyerek özeleştiri verdi.

2019 Yerel Seçimleri’nde sistemi kurduklarını ve bu sistemin olduğu gibi çalıştığını vurgulayan Adıgüzel, “Bunun en büyük şahidi Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu’dur. Sonuç değişmedi. Orada kullandığımız sistemin daha da geniş ve iyi halini 2023 seçimlerinde kullandık. 2019’da biz kazandığımız için AKP bizi oy çalmakla suçladı” diye konuştu.

“Veri almada hızlı değiliz”

Adıgüzel şöyle devam etti:

“CHP’nin seçime girmediği sandıklar vardı. Sebebi de o ili İYİ Parti’ye bırakmış olmamızdı. Biz veri alma hızında maalesef çok hızlı olamıyoruz. Çünkü biz ‘Kazandık’ dersek, altını dolduramazsak o zaman büyük sorun olur. Bizim yapacağımız doğru sonuçları açıklamak.”

Adıgüzel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na herhangi bir kırgınlığının olmadığını aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.