Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, Burcu Köksal’ın açıklamalarını sahada sordu: “Sözlerin olumsuz etkisi var ancak parti tutumu olarak algılanmıyor”

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, miting programına bir gün ara vererek kurmaylarını topladı. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sahadan gelen verileri inceledi. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik açıklamalarının da sahadaki verilere yansıdığı öğrenildi. CHP’li yetkililer, “Sözlerin olumsuz etkisi var ancak parti tutumu olarak algılanmıyor” dedi. 

CHP MYK, kampanya, seçim çalışmaları ve anketleri değerlendirmek üzere 14 Mart’ta saat 14.00’te toplandı. Toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Bazı MYK üyeleri şehir dışında bulunduğu için toplantıya çevrimiçi bağlantı ile katıldı. 

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in programının anket sonuçlarının “riskli” olduğu yerlere göre yapılması kararlaştırıldı. CHP, milletvekilleri ve örgütlere çalışmaların arttırılması için talimatı verilecek. 

“Burcu Köksal’ın açıklamalarının yanlış olduğuna dair veriler var” 

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın “Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” sözlerinin sahaya yansımasının da sorulduğunu kaydeden CHP’li yetkili şunları söyledi:

 “Burcu Köksal’ın söylediği şeyin yanlış olduğuna ilişkin veriler Türkiye genelinde var. Sözlerin olumsuz etkisi var ancak partinin tutumu olarak algılanacağını düşünmüyoruz.”

“Hatay sıkıntılı olabilir, diğer 10 ilde öndeyiz”

Anketlerdeki verilere göre CHP Manisa, Balıkesir, Denizli, Bursa gibi almayı hedeflediği ancak geride olduğu yerlerde çalışmayı arttıracak. 

CHP’li bir yetkili, CHP yönetimindeki 11 büyükşehirden yalnızca Hatay’da geride olduklarını belirterek, “Hatay sıkıntılı olabilir, diğer 10 ilde önde gidiyoruz. Antalya, Eskişehir, Adana iyi görünüyor” değerlendirmesini yaptı.

Bu seçimde “dip dalga” beklediğini belirten yetkili, “Hiç ummadığımız yerleri kazanabiliriz. Malatya, Kütahya, Kastamonu, Kırıkkale, Denizli, Manisa, Balıkesir, Bursa kazanılabilecek yerler arasında” diye konuştu. 

Kampanyanın devamında ise CHP, emekliler ve sosyal yardımlara ilişkin söylemini sürdürmeye devam edecek. İcraatlerin öne çıkarılacağını söyleyen CHP’li yetkili, “İstanbul’da Kent Lokantaları, gençlere burs verilmesi gibi sosyal belediyecilik örneklerinin verilmesi dikkat çekti” diye konuştu. 

“Partilerin kemik seçmenleri sonucu etkilemez”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş’ın Kürt seçmenin oy tercihini Ekrem İmamoğlu’ndan yana kullanacağına yönelik soruya verdiği “Herhangi bir oy kayışı gözlemlemedim” sözlerinin sorulması üzerine CHP’li bir yetkili şunları söyledi:  

“Seçmeni kalın çizgilerle kategorize etmeyi doğru bulmuyorum. Seçmen bir adaya inanır, güvenir oy verir. Partilerin kemik seçmen kitleleri var ama bu seçim sonuçlarını etkileyecek oranda değil . Herkes kendi seçmeninden oy alacaksa sandık koymaya gerek yok, seçime girmeye gerek yok”

CHP’nin iptal edilen Anayasa’ya saygı mitinginde son durum

CHP Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde dokuz askerin şehit olması nedeniyle  14 Ocak’ta Ankara’da yapılması planlanan “Anayasa’ya saygı” mitingini iptal etmişti. Konunun gündeme alınıp alınmayacağının sorulması üzerine CHP’li bir yetkili, “Yerel seçimden sonra genel gündeme dönülecektir. Bu da bizim gündemimizde” dedi. 

Özel’den Karadeniz’de peş peşe mitingler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 16 Mart’ta İstanbul ve Antalya’da olacak. 17 Mart’ta ise Osmaniye ve Adana’ya gidecek. Özel’in gelecek haftaki durağı ise Karadeniz olacak. Karadeniz’de Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Sinop’ta halk buluşmaları yapması bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.