Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IPI’ın Özgür Medya Öncüsü Ödülü bu sene Afgan Gazetecileri Koruma Komitesi’ne verildi

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), 2017 yılı Özgür Medya Öncüsü Ödülü’nü Afgan Gazetecileri Koruma Komitesi’ne verdi. Geçtiğimiz yıl Medyascope’un layık görüldüğü ödül, 1996 yılından beri basın özgürlüğü ve bağımsızlığı konusunda öncü çalışmalar yapan kurumlara veriliyor.

2009 yılında kurulan Afgan Gazetecileri Koruma Komitesi, Afganistan’da gazetecilere yönelik saldılarıları belgeliyor ve basın örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler yardımıyla gazetecilere güvenliklerini sağlayabilmeleri için eğitim veriyor. Tüm Afganistan’da sığınakları ve 7 gün 24 saat açık bir acil yardım hattı olan Komite, şiddet, tehdit ve baskı altında mesleklerini icra etmeye çalışan gazetecilere acil durum eğitimi, psikolojik danışmanlık ve sığınak yardımı sağlıyor. Komite’nin diğer çalışma alanı ise gazetecilere mesleklerine yönelik eğitim vererek gazetecilik becerilerini geliştirmelerini sağlamak.

Afgan Gazetecileri Koruma Komitesi’nin yöneticisi Najib Sharifi IPI’in verdiği ödüle ilişkin olarak şunları söyledi: “Ben ve meslektaşlarım bu haberi aldığımıza çok sevindik. Bu prestijli ödül Afganistan’da basın ve ifade özgürlüğünün muhafaza edilmesi için vazgeçilmez olan gazetecileri korumaya yönelik çalışmalarımızı tutku, adanmışlık ve gururla sürdürmemize katkıda bulunacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.