Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

81 ilde emniyette FETÖ operasyonu: 1009 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik 81 ilde operasyonlar düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 1009 kişinin gözaltına alındığını, operasyonlara 8500 polisin katıldığını açıkladı

Soylu ayrıca ülke genelindeki operasyonla ilgili “Bu sabah 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” açıklamasında bulundu. Soruşturma Ankara merkezli yürütülürken İstanbul’da da 390 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.