Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki yeni KHK: 3974 ihraç, 235 göreve iade

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında bugün iki Kanun Hükmünde Kararname (KHK) daha çıkarıldı. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile birçok önemli karar alındı. Çok sayıda kişi kamudan ihraç edilirken 14 dernek 8 vakıf ve 1 gazete kapatıldı. 484 akademisyen ihraç edildi. 235 kamu personeli ise göreve iade edildi.

689 Sayılı KHK ile aralarında asker, akademik personelin de bulunduğu toplam 3 bin 974 kişi kamu görevinden çıkarılırken, 235 kişi görevine iade edildi. 14 dernek kapatıldı, 5 dernek tekrar açıldı.

İhraç edilenlerin dağılımına baktığımızda; üçü TBMM’de, üçü Danıştay’da, 19’u Yargıtay’da, altısı Yüksek Seçim Kurulu’nda, altısı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda, üçü Başbakanlık Merkez Teşkilatı’nda, 201’i Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, ikisi Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda, 23’ü Sermaye Piyasası Kurulu’nda, biri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nda, biri Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nda, 1127’si Adalet Bakanlığı’nda görevli olduğu görülüyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.