Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEM Parti Batman İl Örgütü: “Mehdi Öztüzün ihraç edildi, adayımız değil”

DEM Parti Batman Belediye Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün ve HÜDA-PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Rahmanlı’nın Batman Petrolspor maçında çekilen fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Mehdi Öztütün, DEM Parti’den ihraç edildi ve partinin adayı olmadığı açıklandı.

Batman Petrolspor karşılaşmasında HÜDA-PAR Başkan adayı Serkan Ramanlı ile tribünde yan yana fotoğraf karesi sonrası partisi tarafından soruşturma açılan DEM Parti Başkan adayı Mehdi Öztüzün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Belediye Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün ihraç edildi.

Serkan Ramanlı ve Mehdi Öztüzün’ün söz konusu fotoğrafı

Öztüzün’ün ihraç edildiğini Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Songül Korkmaz duyurdu. Batman Kurumlar Koordinasyonu’nun DEM Parti İl Örgütü’nde düzenlediği toplantıda konuşan Korkmaz, Öztüzün’ün DEM Parti’nin belediye eşbaşkan adayı olmadığını açıkladı.

Batman Kurumlar Koordinasyonu “Mehdi Öztüzün’ün partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı kalmamıştır. Öztüzün’ün belediye eşbaşkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz” açıklamasını sosyal medya platformu X’ten paylaştı.

“Kadın özgürlük mücadelemizin önemli bir kazanımı olan ve dünya demokrasi tarihine geçen eşbaşkanlık sistemi partimiz açısından asla taviz verilmeyecek bir devrimdir. Partimizin her kademesinde uygulanan bu ilke seçimler için de geçerlidir.

Yerel yönetimlerin herhangi bir kademesine seçilmek için partimize başvuran her aday adayı bu ilkeyi kabul ederek başvuru yapmıştır. Partimizin programında, halk oylaması yönetmeliğinde bu husus açıkça ifade edildiği gibi kurullarımızca 31 Mart Seçimleri için aday adaylarıyla yapılan mülakatlarda da bu husus açıkça ifade edilmiş ve tüm aday adayları eşbaşkanlık ilkesini kabul ettiklerini beyan etmiştir. Bize başvuran tüm aday adaylarımız, ‘eşbaşkanlık’ için başvurmuştur.

Halk oylamamız büyük bir başarıyla sonuçlandıktan sonra Batman Belediye Eşbaşkan adayı olarak seçilen Mehdi Öztüzün beyanının aksine bir tutumun içine girmiştir. İl örgütümüz ve merkezi komisyonlarımızın tüm çözüm çabalarına rağmen bizim açımızdan kadın iradesinin yok sayılması ve eşbaşkanlık ilkemizin reddi anlamına gelen ‘Belediye Başkanı’ olma tutumunda ısrar etmiştir.

Gelinen aşamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadın iradesine karşı tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı ve ilişkisi kalmamıştır. Öztüzün’ün belediye eşbaşkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz.”

Mehdi Öztüzün: “Benimle görüşülmeden bir şeyler paylaşıldı”

Öztüzün, sosyal medya hesabından eleştirilere videolu yanıt verdi. Öztüzün YouTube’da paylaştığı videoda, “Maç günü Bağlar mahallesinin gençleriyle kalabalık bir şekilde stadyuma giriş yaptık. Taraftarın büyük ilgisiyle karşılaştık. O arada Serkan Ramanlı protokol tribününde oturuyordu. Biz maç izlemeye devam ettik. Maça konsantre olduk. Sonradan Serkan Ramanlı yanımıza geldi ve ben maçı izlerken böyle bir fotoğraf çekildi. Bundan sonra X platformunda benim hakkımda, benimle görüşülmeden bir şeyler paylaşıldı. İl yönetimi olayın nasıl geliştiğini bana sormadan, açıklama yapmama izin vermeden böyle bir açıklama yapıldı. Zaten ben de X’te gördüm paylaşımlarını” dedi.

Ne oldu?

Yaklaşık iki hafta önce DEM Parti Batman Belediye eş başkan adaylarından Mehdi Öztüzün ile HÜDA-PAR’lı Serkan Ramanlı’nın maçtaki yanyana fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu.

Ramanlı, sosyal medya hesabından “Tribünler farklı renkleriyle güzeldirler. Kardeşliğin diğer adıdır tribün. Yarasasıyla, Vikingiyle her rengiyle bizimdir tribünler. Galibiyetler, mağlubiyetler gelir geçer, baki kalan kardeşliğimizdir azizler” notuyla bir video paylaştı. Videodaki kolajda Ramanlı ve Öztüzün’ün yanyana fotoğrafı da vardı.

DEM Parti fotoğraf nedeniyle inceleme başlattı. DEM Parti Batman İl Örgütü yaptığı açıklamada, “Halkımıza karşı suç işlemiş, büyük acılar yaşatmış yapılarla bir araya gelmemiz mümkün değildir. Parti politikamız ve ideolojik hattımızla düşmanca tavır sergilemiş bu yapılarla mesafemiz çok net ve bellidir. Dün (önceki gün) bir futbol karşılaşmasında yaşanan durum, halkımızda ve değerli ailelerimizde büyük bir tepkiye ve infiale neden olmuştur. Öncelikle tüm halkımızı ve değerli ailelerimizi yaşananlar karşısında sükûnete çağırıyoruz. Söz konusu durum, partimizin ilgili kurullarınca incelenmekte olup, geniş değerlendirme daha sonra yapılacaktır” dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da tartışmalarla ilgili “Bir fotoğraf karesinden ibaret değil” açıklamasını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.