Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deniz Baykal 3 gün yoğun bakımda kalacak

Cumhuriyet Halk Partisi eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal dün akşam saatlerinde yüksek ateş şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucunda damarında pıhtı tespit edilen Baykal anjiyoya alındı. 79 yaşındaki Deniz Baykal’ın 3 gün yoğun bakımda kalacağı öğrenildi.

Anjiyo sonrasında Baykal’ın son durumu hakkında bilgi veren Ankara Üniversitesi Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel “Tıkanmış olan damar açılarak stent takıldı. Baykal’ın bilinci açık. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Beyin fonksiyonları yerinde vücudunun sol bölümünde güçsüzlük var. Sol kolu ve bacağında hafif güçsüzlük var, bunların düzelmesini bekliyoruz. Kapalı işlemle girişimsel olarak damar açıldı. Bu durumlarda hayati tehlike kısmi olsa da vardır, şu an bilinci açık, konuşabilecek durumda. Takip ediyoruz” dedi.

Haberin duyulmasından sonra Baykal’ın eşi ve çocukları ile beraber birçok CHP’li hastaneye geldi. Sabah saatlerinde hastaneye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Baykal’ın son durumu hakkında bilgi aldı. Ziyareti sonrasında gazetecilere de bilgi veren Kılıçdaroğlu, “Kendisini gördüm, konuştuk. Sağlık durumu iyi ama önümüzdeki süreç kritik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i telefonla arayarak Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi alırken, Başbakan Binali Yıldırım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Hastaneye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise “Sayın Baykal’ın durumu iyi. Zamanında müdahale edilerek damar açılmış. Kendisini göremedik ama hastaneden çıkınca ziyaret edeceğim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.