Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

44 Pulitzer ödüllü LA Times, Kore asıllı milyardere satıldı

Çarşamba günü The Times’ın büyük hissedarı Tronc, The Times, San Diego Union Tribute, İspanyolca Hoy Los Angeles  gazetelerinin satılması için Los Angeles’lı biyoteknoloji milyarderi Dr. Patrick Soon-Shiong ile anlaştığını açıkladı. Soon-Shiong’un yatırım firması Nant Capital 500 milyon dolar vermeyi ve 90 milyon dolarlık aylık tahsisat ayırmayı kabul etti.

136 yıllık LA Times son yıllarda rakiplerinin arkasında kalıyordu ve altı ayda üç editör değiştirmişti. Bu yeni satışın daha iyi kaynaklar ve istikrar getirmesi bekleniyor. 

Soon-Shiong çalışanlara notunda; “haber odasından basın odasına kadar herkesi temin ederim ki, okuyucumuzun güvendiği ve ihtiyaç duyduğu yüksek kalite habercilik için gereken kaynak ve ekipmanı sağlamak için çalışacağım” dedi.

Soon-Shiung ayrıca şunları söyledi: “Ailem nesiller önce Çin’in güneyinden Güney Afrika’ya göç etti. Los Angeles’a yerleşmeyi seçtik çünkü burada kendimizi evimizde hissettik. Gazeteyi satın alma kararı kişisel bir karar. Güney Afrika’da ırksal ayrımcılık zamanında büyüyen biri olarak gazeteciliğin özgür bir toplum için önemini anlıyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.