Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da bakanlar ile çalışanları arasında cinsel ilişki yasaklandı

 

Avustralya’da, bundan böyle bakanların çalışanlarıyla ilişki yaşaması resmi olarak yasaklandı. Başbakan yardımcısı Barnaby Joyce ile eski basın danışmanı Vikki Campion arasındaki ilişkinin ortaya çıkması üzerine Başbakan Malcolm Turnbull bugünden itibaren bakanlarla çalışanları arasında cinsel ilişki yasağını parti tüzüğüne yazdırdı.

Yardımcısına çok kızgın olduğunu açıkça belirtmekle beraber Turnbull, Joyce’tan Campion’dan ayrılmasını istemedi. Açıklamasında “Barnaby Joyce şoke edici bir yanlış yaptı ancak bugüne kadar yasaklanmış bir şey yapmadı. Kendi takdiri” dedi. Diğer yandan çalışanlar evli olsun veya olmasın bu tarz ilişkilerin hasar verici olduğunu ve dolayısıyla parti tüzüğünü değiştirdiğini açıkladı.

Bir haftalık izin alan Barnaby Joyce ise, özel hayatlarına yönelik yoğun ilgi yüzünden moralleri bozulan karısı ve kızlarının yanlarında olmak istediğini belirtti ve onlardan özür diledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.