Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

WikiLeaks kurucusu Julian Assange’ın internet erişimi kesildi

Ekvador hükümeti, Londra Büyükelçiliği binasında bulunan WikiLeaks Kurucusu Julian Assange’ın internet erişimini ve dış dünyayla bağlantısını kesti.

kapak - assange

Ekvador’un Londra Büyükelçiliği binasında yaşayan WikiLeaks kurucusu Julian Assange’ın internete erişiminin kesildiği duyuruldu. Haber, dosya paylaşım platformu Megaupload’un kurucusu Kim Dotcom tarafından atılan tweet ile ortaya çıktı.

 

Ekran Resmi 2018-03-29 16.48.35

Tweet’te “Julian Assange’ın internet bağlantısı kesildi ve hiçbir ziyaretçiyle görüşmesine izin verilmiyor. Eğer Londra’daysanız lütfen derhal Ekvador Büyükelçiliği’nin önünde toplanın” ifadeleri yer aldı.

Ekvador hükümeti, karara gerekçe olarak Assange’ın diğer ülkelerin ilişkilerine karışmasını ve ikili ilişkileri tehlikeye atmasını gösterdi. Açıklamada ayrıca Assange’ın bu davranışlarıyla Ekvador hükümetiyle yapmış olduğu anlaşmayı ihlal ettiği de belirtildi. Bu anlaşmaya göre, Assange’ın Ekvador’un diğer ülkelerle ilişkilerini etkileyecek herhangi bir paylaşımda bulunması yasak.

WikiLeaks’in Twitter hesabından yapılan bir açıklamada ise, kararın ardında Ekvador’un yeni devlet başkanı Lenin Moreno’nun olduğu ve Assange’a verilen bu cezanın nedeni olarak da Katalan lider Puigdemont ile ilgili attığı bir tweet olduğu öne sürüldü. Ekvador hükümetinin Assange’dan bu tweet’i silmesini istediği de belirtildi.

Dünya genelindeki birçok casusluk eylemi, savaş suçu, işkence ve diğer insan hakları ihlalleri hakkında milyonlarca gizli belgeyi ifşa eden WikiLeaks’in kurucusu Assange, 2012 yılından beri Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’nde siyasi sığınmacı olarak bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.