Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bağdat Katliamı’nda toplam can kaybı 200’e ulaştı

Bağdat Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Muhammed el-Rubaye‎, cumartesi akşamı Bağdat’da IŞİD’in gerçekleştirdiği iki intihar saldırısında ölenlerin sayısının 200’e çıktığını açıkladı.

Saldırılarından biri Bağdat’ın Karada semtinde bulunan alışveriş merkezine, patlayıcı madde yüklü bir arabayla yapılmıştı. Karada, Bağdat’ın üst orta sınıflarının rağbet ettiği bir alışveriş semti. Karada, yoğun Hristiyan nüfusa da sahip bir bölge. İkinci saldırıysa Bağdat’ın güneyinde Şiilerin çoğunlukta olduğu Şaab Mahallesi’nde yaşandı.

Saldırıyı IŞİD’in üstlendi. Irak’ın batısında, IŞİD’ın elindeki stratejik noktalardan biri olan Felluce kenti, 26 Haziran’da Irak devlet güçleri tarafından geri alınmıştı.

Saldırıya uğrayan AVM’ye incelemeler için giden Irak Başbakanı Haydar el-Abadi, öfkeli Bağdatlılar tarafından protesto edilmişti. Yoğun güvenlik önlemi arasında aracına bindirilen Başbakan el-Abadi’nin konvoyu taşlanmıştı..

Video AVM’de patlamasından hemen sonra ve sabaha saatlerinden çekilen amatör kayıtlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.