Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ayakta: Polis siyahları öldürmeye devam ediyor (Video)

ABD’de polisin siyahlara yönelik şiddetinin ve cinayetlerin önü alınamıyor. Louisiana Eyaleti’nde bir siyahın salı günü polis tarafından öldürülmesine yönelik protestolar sürerken, Minesota Eyaleti’nde de bir siyah adam polis tarafından vurulması ardından yaşamını yitirdi.

Olayda polis, durdurduğu araba içinde bulunan Philando Castile’a dışarıdan ateş etti. ABD’de polisin bir siyahı vurarak öldürmesine protesto Castile’ın kız arkadaşı, yanında oturan Castile’ın vurulması ardından Facebook’ta canlı olarak yayımladı.

Salı günü Louisiana’nın başkenti Baton Rouge’da meydana gelen olayda da Alton Sterling adlı bir siyah adam polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olay sonrası ortaya çıkan bir video kaydı, iki polisin adamla itişerek tartıştığını, polislerin adamı yere yatırdığını ve sonra ateş ettiğini gösteriyor.

Philando Castile’ın öldürüldüğü anlar:

Alton Sterling’in öldürüldüğü anlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.