Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başbakan Yıldırım: “Darbeciler için idamdan daha beter ölümler var”

Mecliste yer alan partilerden AKP, CHP ve HDP’nin liderleri bugün farklı yerlerden açıklamalar yaptılar. Binali Yıldırım ve Figen Yüksekdağ grup toplantısında konuşurken Kemal Kılıçdaroğlu Hacı Bektaş Veli’yi Anma törenine katıldı.

AKP grup toplantısında Başbakan Binali Yıldırım’ın ana gündemi yine 15 Temmuz darbe girişimiydi. Konuşmasının başında dün Diyarbakır’da PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıya değinen Yıldırım “PKK’nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok. Olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu sorunu ortadan kaldırmak. Bu eli kanlı terör örgütünü aramızdan uzaklaştırmak. Bölgenin sorununu bölgenin insanıyla halletmek” dedi.

Yıldırım konuşmasında idamın sadece bir kez ölüm getirdiğini ancak darbeciler için daha beter ölümler olduğunu belirterek sonuna kadar gidileceğini belirtti.

AKP’nin 15. yılı için yapılan törene de değinen Yıldırım, ilk günkü heyecanın ve mücadelenin devam ettiğini belirtti: “15. yıldönümümüzde bütün kurucu kadrolarımızı bir araya getirdik. Kuruluş yıldönümümüzde bir kez daha gördük ki ilk günkü kadar azmimiz, kararlılığımız var. 15 yılda ülkemize olan sevdamız artmaya devam etti. Ülkemize sadece eserler kazandırmadık, canımızı verdik, kanımızı verdik, vermeye de devam edeceğiz.”

Figen Yüksekdağ: “FETÖ, sizsiniz siz”

HDP’nin grup toplantısını Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ yaptı. Konuşmasında HDP’nin dışlanmasına değinen Yüksekdağ “AKP-Saray saldırılarına bugüne kadar nasıl direndiysek, torba ittifaka karşı da öyle direneceğiz. Biriniz değil, topunuz gelin” dedi. Başbakan Yıldırım’ın 15 yıl öncesine dönüp “Kürt sorunu yoktur” noktasına geldiğini söyleyen Yüksekdağ şöyle devam etti: “Yüzyıl boyunca atanmış memurlarla Kürtleri yönetmeye kalktınız. Ne oldu? Yönetebildiniz mi? Belediyelere kayyum, sömürge uygulamasıdır. Kürtlere ‘Siz milletvekili de belediye başkanı da seçemezsiniz’ diyorlar.”

Yüksekdağ konuşmasında sık sık FETÖ ve AKP ortaklığına değinerek, iktidarı eleştirdi: “Ne hikmetse 14 yıl boyunca bir tek onlar kandırılmış. Bizleri kandıramadılar mesela. İktidar çıkıp darbecilerle yaptığı ortaklığın hesabını vermeli. Ortalıkta ‘FETÖ’cü’ aramanıza gerek yok. ‘FETÖ’ sizsiniz, siz! Dün aynı yollarda yürüdükleri ortaklarını nasıl harcıyorlarsa, bugünkü ortaklarına da aynısını yapacaklar.”

Kemal Kılıçdaroğlu: “Sorunlar sevgi ve adaletle çözülmeli”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bugün grup toplantısı yapmayarak Nevşehir’de düzenlenen Hacı Bektaş Veli’yi Anma etkinliklerine katıldı. Burada yaptığı konuşmada “Erenlerimiz, pirlerimiz, aşıklarımız bize Anadolu’yu yurt yaptılar. Onlar bu ülkeye bir tarla gibi bakıp sevginin, hoşgörünün, dostluğun tohumlarını ektiler” dedi. Hacı Bektaş Veli’nin Türkiye toplumu için önemine de değinen Kılıçdaroğlu, sorunların nefret ve öfkeyle değil, sevgi ve adaletle çözülmesi gerektiğini vurguladı. Hacı Bektaş Veli’nin 13. yüzyılda ortaya koyduğu prensiplerin günümüzde de yolumuzu aydınlatabileceğini söyledi.

Tören öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, salona birlikte girerek halkı selamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.