Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da 51 şirkete FETÖ baskını

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY yapılanmasına maddi destek sağladıkları iddiasıyla 51 şirkete operasyon düzenlendi. Şafak vakti eşzamanlı düzenlenen operasyonda, bir holdingin de bulunduğu başta Üsküdar ve Ümraniye’deki adreslerde arama çalışmaları başlatıldı. Operasyon yapılan bir diğer adres olan AKFA Holding’in Ümraniye’deki binasında da aramalar sürüyor.

Operasyon kapsamında, söz konusu şirketlerin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 126 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Öte yandan A101 marketler zincirini de bulunduran Yeni Mağazacılık A.Ş. sahipleri hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüpheliler hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Dair Kanuna Muhalefet, Nitelikli Dolandırıcılık, Özel Belgede sahtecilik, Yardım Toplama Kanunu’na muhalefet ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından işlem yapılacak.

Operasyon düzenlenen AKFA Holding 15 Temmuz’dan sonra sitesinin ana sayfasına darbeyi kınayan bir bildiri koymuştu.

Adsız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.