Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni öğrenim yılına 15 Temmuz darbesi

Yaklaşık 19 milyon öğrenci için  2016-2017 öğretim yılı bugün 130 bini aşkın öğretmen açığıyla start verdi. 

15 Temmuz öncesinde MEB’de 65 bini bulan kadrolu öğretmen açığı vardı. OHAL kapsamındaki görevden uzaklaştırmalara, geçen öğretim yılı sonunda emekli olan ve idareci olarak atanan toplam 25 bin öğretmen de eklenince, öğretmen açığı 130 bini aştı. Bilindiği gibi, ilk etapta FETÖ’yle ilişkilendirilerek açığa alınan 28 bin öğretmene, PKK’ya destek verdikleri iddiasıyla 11 bin kişi eklenmişti.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Deniz Ülkütekin‘in haberine göre;

FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan öğretmen sayıları bazı illerde bini geçti. İstanbul 3487 kişiyle başı çekerken, Konya’da 2032, Bursa’da 1116, Gaziantep’te 1059 öğretmen açığa alındı. Ankara’da bu rakam 1595, İzmir’de ise 870 oldu. Tunceli ise yalnızca 7 uzaklaştırma oldu.

PKK’yla ilişkilendirilen 11 bin öğretmen açıkta

MEB bünyesinde yer alan ve çoğunluğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan 11 bin’den fazla öğretmen ise PKK ile ilişkili oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. Bu öğretmenlerden 9 bin 843’ü Eğitim Sen üyesiyken, en çok açığa alınan öğretmenin olduğu il ise 4 bin 314 öğretmen ile Diyarbakır oldu.

MEB’den öğretmen adaylarına duyuru

MEB, görevden uzaklaştırmalar sonrası, Eylül ayı sonuna kadar 5 bini dershane öğretmeni olmak üzere toplam 20 bin öğretmen ataması yapacağını duyururken, ayrıca kadrosunda yer alan 40 bin norm fazlası öğretmene de görev verileceğini duyurdu.

Kapatılan okullardaki öğrencilerin nakil işlemleri sürüyor

FETÖ soruşturması kapsamında şimdiye kadar 1029 okul kapatıldı. Kapatılan özel ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerden resmi okullara geçmek isteyenlerin nakilleri, 30 Eylül 2016´ya kadar yapılacak. Bu öğrencilerden yaklaşık 60 bini başka devlet okullarına kaydolurken, 20 bin civarında öğrenci ise özel okullara kayıt yaptırdı.

Askeri Liseler

Darbe girişimi sonrası kapatılan askeri liselerde okuyan 5 bin civarında öğrenci TEOG puanlarına göre devlet okullarına yerleştirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.