Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıtalararası derbide 385. randevu

Fenerbahçe ve Galatasaray’ı karşı karşıya getiren dünyanın tek kıtalararası derbisinde takımlar daha önce 384 maç yaptılar. Bu maçların 145’ini Fenerbahçe kazanırken, 122 maçı Galatasaray kazandı. Berabere biten maç sayısı ise 117. Fenerbahçe ezeli rakibine 506 gol atarken, Galatasaray cevabı 457 gol oldu.

Galatasaray 17 yıldır kazanamıyor

22 Aralık 1999 günü Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 2-1 yendi. Bu tarihten günümüze kadar geçen 17 yılda sarı-kırmızılılar rakibinin sahasında başka bir galibiyet alamadı. Fenerbahçe’nin bugünkü maçta kadrosundaki önemli oyuncularının eksikliği sebebiyle Galatasaray taraftarı ve yönetimi 17 yıllık bu seriye son vereceklerine inançları oldukça fazla. Maçı deplasman tribününde takip etmek için yola çıkan Galatasaray taraftarına başkanları Dursun Özbek “Kazanacağımıza inanmayan bu otobüse binmesin” şeklinde söylemde bulundu.

İlk 11’ler belli oldu

Fenerbahçe: Volkan; Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali; Josef, Roman; Alper, Robin van Persie; Volkan Şen; Sow

Galatasaray: Muslera; Sabri, Serdar, Hakan, Carole; Tolga, De Jong, Sinan, Sneijder, Bruma, Eren

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.