Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futbol camiası Chapecoense kulübü için kenetlendi

Chapecoense futbol takımının oyuncularının da bulunduğu 81 kişiyi taşıyan uçak Kolombiya’nın Medellin kenti yakınlarında düştü. 76 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Dünyanın önde gelen kulüpleri ve futbolcuları Chapecoense için kenetlendi

Chapecoense takımı Copa Sudamericana finalinde Atletico Nacional takımıyla oynanacak final için Medellin’e gidiyordu. Güney Amerika Futbol Federasyonu kaza sonrası kıtada tüm etkinliklerin askıya alındığını duyururken, Atletico Nacional takımı kupanın Chapecoense’e verilmesini istedi. Taraftarlar gün boyunca stadlarının önünden ayrılmadı:

Dünyaca ünlü kulüpler ve futbolcular ise Chapecoense ile dayanışmaya devam ediyor. Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Sevilla gibi kulüpler antremanlarına başlamadan saygı duruşu gerçekleştirdi.

https://youtu.be/DSh7GdkAbx8

Paris SG Chapecoense’ye 40 Milyon Euro bağış yapmak istediklerini FİFA’ya bildirirken dünkü Liverpool-Leeds United maçından önce de saygı duruşunda bulunuldu:

Birçok futbolcu kazada vefat eden futbolcular için taziye mesajı yayınladı. Maradona “Artık Chapecoense taraftarıyım.”, Pele “Brezilya futbolu yasta.” açıklaması yaparken, yıldız futbolcular Messi ve Ronaldo da kulüp için mesaj yayınladılar.Cristiano Ronaldo ayrıca vefat eden futbolcuların ailelerine 3 Milyon Euro bağışlayacağını açıkladı.

foto1

Tüm Brezilya kulüpleri Chapecoense’nin 3 yıl küme düşürülmemesi için federasyona talepte bulundu, takıma bedelsiz oyuncu kiralanacağı açıklandı. Brezilya Ligi şampiyonu Palmeiras ise dayanışmak için son maça Chapecoense formalarıyla çıkacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.