Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş’taki saldırıyı TAK üstlendi: 44 şehit

Cumartesi gecesi Beşiktaş’ta Vodafone Arena etrafında meydana gelen 2 ayrı terör saldırısında 36 polis şehit olurken 8 sivil de hayatını kaybetti. Patlamalarda 150’den fazla kişi de yaralandı. İstanbul Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu’nun da saldırıda şehit olduğu belirtildi. Saldırıda hayatını kaybeden siviller arasında Beşiktaş’ın lisanlı ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası çalışanlarından Tunç Uncu da bulunuyor. Yaralılar Şişli Etfal Hastanesi, Okmeydanı Araştırma Hastanesi, Gümüşsuyu Asker Hastanesi ve Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı.
Maçın bitiminde 1 saat 45 dakika sonra, 22:29’da Ritz Carlton Hotel ile stad arasında bulunan ve halk arasında Beleştepe olarak anılan noktada el düzenekli bomba yüklü bir araç patlatıldı. Patlama, maçta görevli Çevik Kuvvet otobüslerinin bulunduğu noktada meydana geldi. Bu saldırıdan yaklaşık bir dakika sonra, polisler tarafından fark edilen bir canlı bomba da, Vodafone Arena’nın arkasında bulunan Maçka Parkı’nda kendini patlattı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyla ilgili gözaltına alınan 13 kişi olduğunu belirterek “Arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK’yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı bilgisi arkadaşlarımızda mevcut. Ancak soruşturma devam ettiği için resmi açıklama tamamlanınca yapılacak” dedi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da kesinleşmemekle birlikte fail olarak PKK’yı değerlendirdiklerini söylemişti. Açıklamanın ardından TAK saldırıyı üstlendiğini açıkladı.

Saldırı nedeniyle hükumet bir günlük yas ilan etti. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi:

10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda, hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı 1 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ve bütün bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür.

İçişleri Bakanlığı: 235 kişi gözaltında

İçişleri Bakanlığı Beşiktaş saldırısı sonrası yapılan operasyonlarda 235 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 11 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında çok sayıda HDP yöneticisi de bulunuyor.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, partilerine yönelik operasyondaki gözaltına alınanların sayısının en az 237 olduğunu belirtti. İçişleri Bakanlığı sitesinden yaptığı açıklamada “Terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen” kişilerin gözaltına alındığını duyurdu.

Patlama anı Üsküdar’da yapılan bir video kaydına böyle yansıdı.

Patlama, Maç ardından stadın içinden canlı yayın yapan BJK TV kameralarına böyle yansıdı.

Video patlama ardından kaydedilen amatör görüntülerden derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.