Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de “Müslüman Yasağı” kararnamesi: Ahmet Selim Tekelioğlu ile söyleşi

Donald Trump’ın başkanlık koltuğuna oturur oturmaz imzaladığı başkanlık kararnamelerinden en çok tartışılanı “Müslüman Yasağı” oldu.
Etnik ve dini kimlikler üzerine çalışmalar yapan, özellikle de Amerika doğumlu müslümanlar üzerine akademik araştırmaları bulunan George Mason Üniversitesi öğretim üyesi Ahmet Selim Tekelioğlu ile bu yasağı çeşitli yönleriyle tartışıyoruz.

Bu kararname gercekten de Müslümanların ülkeye girişine yasak mı getiriyor? Trump’ın göreve gelir gelmez yaptığı ilk uygulamalardan birinin bu olmasının arkasında ne var? Ne yapılmak isteniyor? Bu yasağın Amerikan anayasasına göre geçerliliği var mı? Temyiz mahkemesinde tartışılan kararname hayata geçebilir mi? Müslüman yasağına karsı yapılan kitlesel protestolar ne gösteriyor? Amerikan toplumunun bu yasağa tepkisi nasıl? Bu tür kararnamelerin yarattığı toplumsal bir gerilim ve kutuplaşma yaşanıyor mu? Amerika doğumlu müslümanların bu yasağa bakışları nasıl? Bu yasağın dış politikadaki yansımaları ne olabilir?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.