Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maçka tünel projesine Koruma Kurulu’ndan ret

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 Numaralı Koruma Kurulu, Maçka Parkı’ndaki tünel projesinin durdurulması ve iptal edilmesi yönünde karar verdi. Kurul İstanbul Büyükşehir Belediyesinden gereğini yapıp parktaki bariyerleri kaldırmasını talep etti.

Parkta incelemede bulunan kurul parkın panellerle ve panolarla kapatıldığını tespit etti ve bu konuyla ilgili “Söz konusu uygulamaya ilişkin alınmış bir Kurul kararına rastlanmamıştır” denildi. Ayrıca parkın sit alanı içinde yer aldığı belirtildi.

Kurul’da alınan karar şöyle açıklandı: “İstanbul İli, Şişli İlçesi, şikayet konusu kurulumuzda değerlendirinceye kadar Harbiye Tarihi ve Kentsel Sit Alanı ve İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 16.05.2005 tarih ve 710 sayılı kararı ile belirlenen koruma alanı içerisinde konu uygulamanın durdurulması, fiziki müdahalelere ilişkin her türlü bilgi ve belgenin, koruma sahasına ilişkin mer’i imar planları ile birlikte iletilmesi hususunda gereğini ve bilgilerinizi arz/rica ederim.”

Konuyla ilgili Fırat Fıstık ve Rıfat Doğan’ın 30 Ocak 2017 tarihinde yaptığı yayın:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.