Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çiğdem Kağıtçıbaşı hayatını kaybetti

Sosyal psikolojinin dünya çapında tanınan ismi Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı 77 yaşında hayatını kaybetti. 33 kitabı ve 222 makalesi olan Kağıtçıbaşı, KOÇ-KAM Direktörü ve Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesiydi.

Kağıtçıbaşı, çocuk gelişimi ve aile arasındaki etkileşimi kültürlerarası bir bakış açısıyla incelediği çalışmalarıyla tanınıyordu. International Association for Cross-Cultural Psychology’nin (Uluslararası Kültürlerarası Psikoloji Derneği) ilk kadın başkanı ve onur üyesi olan Kağıtçıbaşı, geliştirdiği “kültürlerlarası benlik ve aile modeli” ile sosyal psikoloji literatürüne çığır açmıştı.

TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi ve Bilim Akademisi üyesi olan ünlü psikolog, Uluslararası Uygulamalı Psikoloji Kuruluşu ve Amerikan Psikoloji Kuruluşu’nun ‘Uluslararası Psikolojinin Gelişimine Üstün Katkı Ödülü’ne layık görülmüştü. AÇEV’in kurucusu olan Kağıtçıbaşı kız çocuklarının eğitimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili akademi dışında yaptığı çalışmalarla da tanınıyordu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.