Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu: “15 Temmuz kontrollü darbe girişimidir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon kanalları temsilcileriyle bugün düzenlediği buluşmada önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamanın en çarpıcı konusu ise Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili söylediği şu sözlerdi:“15 Temmuz darbesi kontrollü bir darbeydi”

Açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle:

“ByLock’çular açıklanmalı. Bu isimlerin listesi hükümette var ve bu ısrarla açıklanmıyor. Siz bu listeleri saklıyorsanız insanın aklına 15 Temmuz’un kontrollü bir darbe olduğu geliyor” diyen Kılıçdaroğlu, “9.30’da darbe mi olur diye sordum ben kendilerine. Onlar da önceden deşifre oldular ifadelerini kullandılar. Demek ki bu onların önceden bu darbeden haberleri olduğu anlamına geliyor. Ayrıca FETÖ’cülerin ifadeleri de kontrollü darbe olduğu kanısını güçlendiriyor.”

“Özel dosya hazırladım”

Kılıçdaroğlu, “Hangi ifadeler bu kanınızı güçlendirdi?” sorusuna “Onla ilgili özel bir dosya hazırladım. Daha sonra bu özel dosyaları aktarabileceğim bir toplantı yapabilirim. Bugünün konusu bu değil. Biz ayrıntılı olarak referandum konuşalım” yanıtını verdi.

kılıçdaroğlu

“İktidarda 120-180 ByLock’çu olduğu biliniyor. ByLock’çu milletvekillerini neden koruyorsunuz?” 

Kılıçdarolu, iktidarda 120 ile 180 arasında ByLock kullanan FETÖ’cü olduğunu öne sürdü.

“Bunun olduğu biliniyor ve bu ByLock’çular açıklanmalı. Bu isimlerin listesi hükümette var ve bu ısrarla açıklanmıyor. Savcılıklara bu isimler seçilerek gönderiliyor, suçluyu korumak suçtur. Gizleniyorsa hangi gerekçeyle gizleniyor. Bunun açıklanması lazım. Kendi içlerindeki ByLock’çuları saklıyorlar bu nedenle gizliyorlar. Bank Asya’nın önünden geçeni bile tutuklarken FETÖ’cü diye ByLock kullanan bu isimlerin bu milletvekillerinin korunması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Ayrıca, “(Başbakan) Binali Yıldırım’ın listeleri elinde tutan güvenlik birimlerini arayıp bu listeleri bana getirin demesi gerekir” sözleriyle iddiasının arkasında durdu.

“Gizli bir hayırcı grup var”

“Ciddi bir gizli ‘Hayır’cı kitle var. Bu kitle baskılar nedeniyle evet oyu vereceğini açıklıyor ama sandığa gittiğinde hayır oyu verecek. Sonuçta bir anayasa değişikliği oylanacak seçim değil. Seçmenlerin buna göre oy vermesini istiyorum. Bir partinin mutfağında hazırlanan bir anayasa toplumun anayasası olamaz. Kanaatim hayır çıkacağı yönünde.

6

15 yıldır tek parti iktidarı var. Hiçbir engel yok neyi yapamıyorlar ki başkanlık sistemi geldiğinde yapacaklar. Sonuçta 2.5 yıldır fiili başkanlık sistemi devam ediyor. Zaten Türkiye’de doğru düzgün bir tablo yok. Çift başlılık olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor. Bu tam bir aldatmaca. Asıl cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse çift başlılık olacak. İl başkanını da valiyi de cumhurbaşkanı atayacak. Hem partisinin genel başkanı hem de cumhurbaşkanı olacak. Bürokrasi ve siyaset aynı kişi tarafından şekillendirilecek, bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

“Erken seçim beklentim yok”

Erken seçim beklentisi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, referandum konusunda ise “Hayır çıksa da cumhurbaşkanının meşrutiyeti tartışılmaz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.