Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

B. Dortmund otobüsüne bombalı saldırının sebebi “finansal” mı?

11 Nisan’da Almanya’nın Borussia Dortmund takımını, Fransa’nın Monaco takımıyla oynayacağı maç için stada götüren otobüse yapılan bombalı saldırıyla ilgili olduğu şüphesiyle Rus ve Alman vatandaşı bir kişi gözaltına alındı. Alman basını, saldırının finansal sebeplerle gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Almanya Federal Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre 28 yaşındaki hem Rus hem de Alman vatandaşlığı bulunan Sergey W., Almanya’nın güneybatısındaki Tübingen kentinde gözaltına alındı.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre; polis daha önce olayın bir radikal İslamcı terör eylemi olduğu üzerinde yoğunlaşmış ve Irak vatandaşı bir kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan kişinin olayla ilgisi olmadığı anlaşılmış ancak IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Almanya’da bazı basın organları ise olayın arka planında “para hırsı” bulunduğunu öne sürdü. Basında; şüphelinin, bu eylemi gerçekleştirerek, borsadaki  Borussia Dortmund hisselerinde düşüşe neden olup, daha önceden tüketici kredisi alarak sahip olduğu 15 bin hisse senediyle, 4 milyon euro’ya yakın kazanç elde etmek amacında olduğu yazıldı.

Dava sürecinde şüpheli Sergey W.’ye, “cinayete teşebbüs”, “tehlikeli maddi zarar” ve “patlamaya sebebiyet vermek” suçlamaları yöneltilecek. Dortmund kentinde gerçekleştirilen saldırıda Borussia Dortmund’un İspanyol futbolcusu Marc Bartra kolundan yaralanmış ve ameliyat olduğu için Borussia Dortmund’un Monaco’yla oynadığı ve bombalama eylemi nedeniyle bir gün sonraya ertelenen maçta forma giyememişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.