Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YAŞ kararları: Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi. Dört saatlik toplantının ardından Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti. Şura üyeleri, toplantı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti. 

şura

 

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, yerine Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun yerine Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal yerine Orgeneral Hasan Küçükakyüz göreve geldi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ilk kez koramiral rütbesinde bir atama yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz darbe gecesi katıldığı bir düğünden darbeciler tarafından kaçırılmıştı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilen Yaşar Güler de, 15 Temmuz darbe girişiminde GenelKurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Akıncı Üssü’ne götürülmüştü. Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yaşar Güler’in, Orgeneral Hulusi Akar’ın ardından Genelkurmay Başkanı olabilmesi için önü açılmış oldu.

yaşar
Orgeneral Yaşar Güler
hasan
Orgeneral Hasan Küçükakyüz
adnan
Koramiral Adnan Özbal

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.